“Se! Der! Hoggorm!” Mamma dro meg nesten bakover med fullt beskyttelsesinstinkt. Her skulle ikke sønnen bli bitt. Noen ganger glemmer hun at sønnen er i midten av førtiåra. Den stakkars lille hoggormen krøp i høy fart oppover skrenten for å unngå de tre store menneskene som prøvde å dra opp mobiltelefonen for å forevige øyeblikket. Tatjana var den eneste som klarte å trykke av i tide. Men ikke helt blinkskudd. Vi fikk uansett bekreftet at våren har kommet til Dovre.

Denne litt sjokkartete observasjonen var en del av vår (min og Tatjanas) fysak-debut. Mamma var innleid som guide og etterhvert kom Liss og fulgte med oss resten av turen. Målet i dag var posten i Skogsæterlia ved Ryddøla.

Vi valgte en litt forkortet rute og kjørte gjennom bommen opp mot Skogsætrin, Deretter gikk vi inn en lett framkommelig skogsveg. Turmålet var opp en liten bakke der kassa med turbok var lett synlig.

Men været var litt for godt til å slutte etter den knappe kilometeren inn, så vi fortsatte oppover langs Ryddølsdalen. Her ble det vesentlig brattere en stund. Samtidig ble det mye lunere. Vår målsetting var ikke å gå lengst mulig i dag. Dessuten begynte vi å bli litt sultne. Så vi fant fort en fin rasteplass i skogen. Jettatoppen var godt synlig på andre siden av dalen fra leirplassen. Utenom vår “bålprat” var det helt stille. Frisk vårluft med skogsduft krydret kakaoen. En avslappende stemning som bare måtte nytes.

Vi ble sittende en god stund før vi startet returen til bilene. Da vi passerte turkassen igjen vurderte vi å skrive oss inn nok en gang. Men konklusjonen var at det nok ikke var berettiget. Da får vi heller jakte på flere av fysak-kassene i Dovre denne sommeren. Har du lyst på tur i Dovre? Du finner turmålene på kommunens hjemmesider. God tur!

 

X
%d bloggere liker dette: