Veien mot Paralympics

av | 10. nov 2017

Nå har jeg spilt kjelkehockey eller parahockey som det skal hete nå, i 5år. Det vil si at jeg begynte like før OL i Sochi. Den gangen var jeg også med for å prøve å bli tatt ut i OL troppen. Men klarte ikke å bli god nok før OL. Jeg bestemte meg da for å fullføre skole og få meg jobb.

Mye har skjedd siden den gang. Nå har jeg bygd meg hus, stiftet familie og fått meg jobb. Kjelkehockey ga jeg meg aldri med og jeg og en kamerat gjeng har laget en klubb som heter Mjøsa Pikes her på Lillehammer. Vi har spilt for moro og vært med på noen turneringer. Så reise vi på sommersamling for kjelkehockey i Skien. Der spilte vi klubblags turnering og jeg fikk gjort godt inntrykk på Ole Eskil Dahlstrøm (assisterende landslagstrener). Etter treningskamp på klubblagnivå banket det på døra. Ole hadde lyst til at jeg skulle prøvespille på et høyere nivå, jeg fikk tilbudet om å prøvespille med landslaget igjen. Litt usikker men fortsatt veldig entusiastisk takket jeg ja. Dagen etter spilte jeg med landslaget, og jammen ble det ikke et mål og 2 assist!

Jeg ga beskjed om at jeg har lyst til å prøve å være med, men må høre med hvordan det kan planlegges, både med jobb og på hjemmefronten med Tove og Viktoria. Jeg fikk tilsendt årsplanen og etter en nøye vurdering fra meg selv, Tove og Funkibator ble   det bestemt. Jeg skal satse mot Paralympics!

Første landskamp!
Nå har jeg igjen vært i Skien. Denne gangen med landslagsdrakt og mot Italia. Jeg fikk spilletid i 2 kamper og har fortsatt mye å lære. Med 4 måneder til Paralympics har jeg dårlig tid. Men med gode prioriteringer og et klart mål tror jeg at jeg skal klare det!

Torstein Aanekre, landslagsdrakt nr 77. (Jeg spilte med nr.37 mot Italia)

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X