TOUR DE DOVRE MED FUNKIBATOR

Dovre er Norges bauta. Fjellet er knyttet opp mot vår nasjonale historie og historier. Bli med på guidede, opplevelsesrike dager krydret med gode historier fra virkeligheten (og kanskje noen skrøner). Dere er i en liten gruppe med en lokal guide som leder dere på vegen i et tempo der dere rekker å oppleve. Vi anbefaler at det brukes el-sykkel. Turen kan også gjennomføres med håndsykkel eller annen spesialsykkel. 

Antall dager: 5
Lengde: ca. 143 km + mulige avstikkere.
Pris: kr 12.950 i dobbeltrom

DAG 1:

Velkommen til Dovre og Nasjonalparkriket. Turen starter og slutter på Toftemo Turiststasjon som ligger 12 km sør for Dombås stasjon. Hvis du likevel ønsker å komme med bil, kan den settes igjen på Toftemo mens vi er på tur.

Middagen står klar til dere kl. 19. Etter middag møtes vi for gjennomgang av turen. Det er mulig å bestille ekstra natt før og etter turen.

Lengde: 0 km
Overnatting: Toftemo Turiststasjon
Underlag:

DAG 2

Vår første turdag går langs dalsiden til Dombås. Her passerer vi mange steder som har påvirket Norges historie. På Dombås tar vi en pause for litt mat. Dere kan også få kjøpt annet utstyr (hvis dere trenger noe) før vi klatrer opp mot Dovrefjell. Denne strekningen er den tyngste på turen. Dagens mål er Furuhaugli Fjellhytter i god tid til å slappe av før en 3-retters middag. 

Lengde: 32 km
Overnatting: Furuhaugli Fjellhytter
Underlag: Asfalt, grus, litt traktorsti

DAG 3

Dette er en rolig dag med en svært overkommelig etappe. Vi nyter naturen og besøker et par steder underveis. I løpet av dagen får vi også mer innblikk i gammel og ny jaktkultur når vi besøker Norsk Villreinsenter Nord. Etter vi har kommet fram til Hjerkinn Fjellstue, er det god anledning til å utforske nærområdet på egen hånd eller lade opp til en lengre etappe neste dag. 

Lengde: 20 km
Overnatting: Hjerkinn Fjellstue
Underlag: Grus

DAG 4

Vi starter dagen med en lett strekning til Folldal. Her skal vi besøke Folldal Gruver før vi sykler mot Norges fineste seterdal. Rondane er godt synlig i sør når vi sykler langs grusveier med mange gamle seterhus i dalsiden. Fra Grimsdalshytta har vi godt utsyn over dalen midt mellom to nasjonalparker. På kvelden samles vi for felles middag.

Lengde: 59 km
Overnatting: Grimsdalshytta
Underlag: Asfalt, grus

DAG 5

Den siste dagen triller vi først ned i dalbunnen og besøker Barthbue før vi fortsetter bortover Grimsdalen der den endrer karakter. I enden av dalen stopper vi ved et utsiktspunkt. Så fortsetter vi på platået fram til det bikker nedover. Da venter nesten 10 kilometer nedoverbakke til Dovre sentrum og Toftemo Turiststasjon. 

Lengde: 32 km
Overnatting: Kan bestille ekstra natt på Toftemo
Underlag: Grus, asfalt

Tour de Dovre: Opplevelser fra en håndsyklist

«Det var en strålende tur! Og Grimsdalen var bare helt fantastisk!» Stemmen fra Bergen tilhører en overveldet håndsyklist som ringte meg etter Tour de Dovre. Hein Anders Kvalheim tok kontakt med meg i juni. Han ville gjerne ha med kone og datter på sykkeltur og hadde...

Fem tips for Tour de Dovre

Tour de Dovre er en spektakulær tur. Den blir enda bedre om du skrur ned tempoet. Jeg har noen tips for håndsyklister. Men de er like gyldige for alle andre som vil fokusere på en god opplevelse. Spesialsyklene til utleie er forresten ikke kun for de med nedsatt...

Proteser på sykkel over Dovrefjell

Etter å ha svingt skarpt til høyre, må jeg bremse hardt mot jernbaneundergangen. Vann har vasket bort noe av underlaget og det er mye grov stein. Det fant også Morten ut. Han veltet ut i det som nå hadde blitt en liten bekk. Men humøret er fortsatt på topp! Støtte fra...
X