TILGJENGELIG SYKLER

Vi har god variasjon på syklene våre med muligheter for de fleste å få en god sykkelopplevelse og mestringsfølelse. Her kan man sykle med armene eller bena med gode muligheter for tilpasninger for hver enkelt person. Alle syklene har el-motor og mulighet for noe bagasje. 

COMP CC

Praschberger’s Comp CC er en stabil og solid håndsykkel som trillet lett og sørger for ypperlig forflytning i variert terreng. Lav sittehøyde øker fartsfølelsen og gir unike turopplevelser. 

Den lave sittehøyden øker også stabilitet og sikrer en trygg opplevelse, selv for de med dårlig balanse.

Solide demper som kan stilles inn etter vekt og behov sikrer en komfortabel opplevelse. Den har skivebremser både forran og bak og ett enkelt fingertrykk er nok for å gi full bremseeffekt. Setedybde og ryggvinkel kan enkelt justeres for optimal sittestilling. 

SCORPION

En tøff og god sitte/liggesykkel med tre hjul og fantastisk komfort og fremkommelighet. To hjul foran gir full oversikt over sykkelens bredeste punkt og sørger for god stabilitet og trygghet. Den er fulldempet noe som minsker belastning på rygg og armer. 

Den har en noe høyere sittestilling enn vår COMP CC og forenkler inn- og utstigningen. Selve sykkelen er også noe bredere for bedre stabilitet på grunn av forhøyet tyngdepunkt.

GEKKO JR

Er en sitte/liggesykkel med fotpedaler. Sykkelen har to hjul forran og har et lavt tyngepunkt, noe som gjør den veldig stabil, selv i terreng. Det gir også en fantastisk fartsfølelse. Den har ekstra håndtak for å bedre stabiliteten ytterligere. Gode justeringsmuligheter for vinkling av rygg og sete.  

Du kan lese mer om sykkelen på Bardum sine nettsider. Trykk her for direkte link

COSTA

En sykkel som egner seg godt for personer som har armfunksjon med nedsatt balanse og forflytningsevne eller nedsatt funksjon/styrke i bein. 

Den har høy sittehøyde og er enkel å forflytte seg til. Det gir også god oversikt og en helt unik opplevelse på vår sykkeltur Tour De Dovre.

Mange justeringsmuligheter på sete for den enkelte.

Kanskje vår mest behagelige sykkel

COSTA JUNIOR

En junior utgave av COSTA. Den har mange av de samme egenskapene som Costa. Den er mindre og mer tilpasset unger eller kortvokste. 

LEI EN SYKKEL

Syklene er tilgjengelig for leie på alle våre turer. Det er også mulig å leie syklene via Dovrefjell Adventures. Ta kontakt for å høre om tilgjengelighet. 

Tour de Dovre: Opplevelser fra en håndsyklist

«Det var en strålende tur! Og Grimsdalen var bare helt fantastisk!» Stemmen fra Bergen tilhører en overveldet håndsyklist som ringte meg etter Tour de Dovre. Hein Anders Kvalheim tok kontakt med meg i juni. Han ville gjerne ha med kone og datter på sykkeltur og hadde...

Fem tips for Tour de Dovre

Tour de Dovre er en spektakulær tur. Den blir enda bedre om du skrur ned tempoet. Jeg har noen tips for håndsyklister. Men de er like gyldige for alle andre som vil fokusere på en god opplevelse. Spesialsyklene til utleie er forresten ikke kun for de med nedsatt...

Proteser på sykkel over Dovrefjell

Etter å ha svingt skarpt til høyre, må jeg bremse hardt mot jernbaneundergangen. Vann har vasket bort noe av underlaget og det er mye grov stein. Det fant også Morten ut. Han veltet ut i det som nå hadde blitt en liten bekk. Men humøret er fortsatt på topp! Støtte fra...
X