Tolv timer til Halvbirken

av | 9. mar 2013

Det er tolv timer igjen. Min spontane debut i HalvBirken starter klokken 1115 i morgen. Nå er det meste på plass og kun litt kvalitetssøvn gjenstår. Jeg begynner å kjenne spenningen og da dukker spørsmålene opp. Hvordan vil starten være? Er det lurt å ha med seg en Camelback med vann for å slippe å træle på matstasjoner? Risikerer jeg å måtte skifte spor ofte i nedoverbakker? Alt dette påvirker tiden.

Med min opprinnelige intensjon, ville ikke dette hatt noen betydning. Jeg skulle melde meg på for å stresse en piggekjelke. Den skal brukes litt hardt før jeg pigger med den over fjellet til Beitostølen og det 50. Ridderrenn. Men, når rennet nærmer seg øker konkurranseinstinktet. Og i morgen med nummeret på brystet vil målet helt klart være å komme i gjennom den 28 kilometer lange traseen så fort som mulig. Samtidig er jeg veldig bevisst på at dette er den lengste distansen jeg har deltatt i med nummer på brystet, så jeg må passe på å ikke sprekke.  Jeg har selv uttalt at alt under tre timer er jeg fornøyd med. Dette tolket avisen til at jeg forventer å komme i mål på litt over to… Jeg skal svare på realismen i den påstanden etter rennet i morgen.

Jeg har aldri gått rundt hele traseen til Halvbirken. Forrige søndag var den første gangen jeg pigget på oversiden av Sjøsetervegen da jeg tok en tur opp fra Birkebeinerstadion og til Sjusjøen. Det fine med løypeprofilen i morgen er at de oppoverbakkene jeg møtte sist helg blir kun opplevd motsatt veg nå. Jeg grugleder meg til de utforkjøringene. Gleder meg helt klart til å slippe farten løs. Men frykter at jeg må bremse på grunn av andre i løypa. Jeg kan møte noen utfordringer om jeg blir tvunget ut av sporet. Men den tid den sorg.

Nå er det sovetid. Jeg kommer nok til å gå over målstreken et par ganger i drømmene allerede før start i morgen!

Se også

Geir Arne på fjelltur med korte proteser og staver. Foto.
jan 21 2024

Våre fjell?

Bruken av fjellområdene i Nord-Gudbrandsdal er gjenstand for mye debatt. Interessekonfliktene skjerpes nå når villreinen har fått bekreftet svært dårlige levekår....
En dame med grå genser sitter foran en pc. I bakgrunnen en skjerm med et bilde av en hjemmeside
des 19 2023

Nye tider, nye sider

Høsten har vært en tid for oppussing og veivalg i Funkibator. Det var på tide å rydde i ambisjoner og mål. Det gjelder å finne tilbake til utgangspunktet. Formålet med...
To menn står utenfor en grind
mar 06 2023

Bli med Stian å gå mot kreft og ensomhet!

Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt...
To menn kommer gående mot kamera på sti.
des 12 2021

Universell utforming i villmark

Målsettingen med universell utforming bør være å gi like muligheter. Men når beveger vi oss ut av vårt menneskeregulerte samfunn til det økologiske mangfoldet? Skal...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
des 31 2020

Hva lærte jeg av 2020?

Det er sagt mye om året 2020. Veldig mange har slaktet det. Selvsagt kunne jeg godt unnvært smittefaren, men mine egne erfaringer fra i år ville jeg ikke vært foruten....
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
En fin start på turen
jun 01 2020

Badetemperatur – 2 centimeter

Det er 19. april og jeg har hatt årets første bad. Hva gjør man ikke for å redde telefonen sin? Det var også det mest dramatiske med vår første skikkelige tur i...
Redd Barna DMK
mar 23 2020

Det magiske klasserommet – en digital mulighet nå!

Trenger du inspirasjon til hjemmeskolen eller arbeidsdagen på hjemmekontoret? Test "Det magiske klasserommet" vi har hjulpet Redd Barna med å lage! Del gjerne! Viktige...
X