Vi startet på Rondane Høyfjellshotell. Fra her går du mot Mysusæter parkering og tar til venstre rett før grinda ved felåsen. Følg blå sti innover og oppover. Fra brua ved toppen av fossen tar du til høyre og følger veien framover til den svinger nedover mot parkeringsplassen. Du kan også starte turen ved parkeringen.

Turen passer for noen stuttbeinte, men ikke for de med hjul. Da går det an å nå fossen ved å trille veien opp. Det er ikke samme spektakulære utsikt, men du ser noe.

Jeg har hørt mye om Ulafossen og stien som går langs elva. Så da vi var en tur på Mysusæter, fant vi ut at en liten runde kunne vi rekke. Hele runden opp forbi Brudesløret er på over en mil, så vi nøyde oss med å gå opp til broa som krysser rett over fossen. Stien var brukbart merket, selv om det var gått noen alternative traseer oppover. Allerede cirka 100 meter etter vi gikk av bilveien ble det for kronglete om vi hadde hatt en rullestol eller barnevogn. Men for de aller fleste andre var det fullt mulig å fortsette. Etter hvert ble det en del høydeforskjeller og bratt. Noen ganger også litt smalt om man fulgte stien. For meg snevrer det inn målgruppen litt til. Gevinsten med terrenget er at det er flott utsikt og fossen er vakker! Det gjør det også mer spennende å gå på oppdagelsesferd. Pass bare litt på at noen steder blir det fort loddrett en del meter.

Det var en visuell nytelse å se fossen. Den kunne blitt enda mer synlig fra nede ved hotellet om det hadde blitt hogget litt mer. Men noe av skogen kan bidra til at troen på troll holdes levende. Vakkert, litt kronglete terreng. Samtidig en kort tur så selv mine stutte bein klarte det på godt under to timer.

X
%d bloggere liker dette: