Vi har lenge hatt lyst til å gå denne turen. Mange har fortalt mye bra om den og den er ikke lenger enn at den fint kan nytes en kort dag.

Allerede etter en kort stund fikk vi vår første opplevelse – en stuttbeinhytte! Den passet perfekt for min lengde. Men vi kunne ikke avslutte dagsetappen her, så ferden gikk videre mot Lorkverna. Stien var lett å gå og gikk i fin skog. Det var også noen informasjonspunkter på vegen. Her var det ingen grunn til å kjede seg. Så – etter en knapp kilometer så jeg et troll. Stubben lignet i alle fall nok på et hode til at jeg vil kalle det et troll.

Lorkverna var en fin opplevelse i seg selv. Da vi kom dit, var stedet også bemannet og vi fikk god guiding. Selv uten denne veiledningen er det verdt å betale 50 kroner per hode. Lesja Historielag fortjener hver en krone for den tilretteleggingen og arbeidet som er gjort. Dette er et godt turmål i seg selv og da blir turen på cirka 2,5 kilometer tur-retur. Vi valgte å fortsette litt til mot Lorfossen. Lora ble krysset over en flott bro og vi fortsatte oppover stien. Noen blåbær, krekling og informasjonspunkter senere nådde vi dagens mål. Her har de laget en koselig gapahuk og godt med sitteplasser. Nok en fin opplevelse!

Denne turen er antageligvis noe av det best tilrettelagte i Nasjonalparkriket og absolutt verdt et besøk. Ta gjerne med litt mat på turen. Dere kan til og med grille her. Og jeg håper dere bidrar med noen kroner til Historielaget. Det er det verdt!

X
%d bloggere liker dette: