Turer trenger slett ikke være lange. Etter en rolig morgen, får vi lyst til å bevege oss litt i nærområdet. Jeg hadde ødelagt de lange beina i går, så før turen blir det en runde for å se om det er mulig å låne noe verktøy. Hans Jakob Aspehol er velviljen selv og blir rett og slett ortopeditekniker for dagen. Etter få minutter er ventilhuset på protesen montert igjen.

Så er det klart for tur. Jeg fortsetter likegodt på de korte beina. Vi kjører til ungdomsskolen og parkerer der. Hadde jeg vært en tilfeldig turist, ville stien være en utfordring å finne. Allerede i krysset opp mot skolen er første skilt snudd og Einbustugu er visstnok retning minneparken. Men de lurer ikke meg!

Vi begynner å gå opp mot haugen. Det er et skilt ved enden av parkeringsplassen som peker i riktig retning. Området ser ikke veldig ryddig ut, men så er det vel ingen park heller. Dette er faktisk min første tur opp her og. Ganske godt gjort siden jeg gikk ungdomsskolen her. Etter knappe to hundre meter finner vi et nytt skilt og nå skal vi opp en bakke hvor de har plassert en tretrapp. Denne er en skikkelig felle. Såpeglatt etter regnet og uten rekkverk. Uavhengig av funksjonshemming ville et rekkverk i alle fall vært en trygghet. Nå er jeg glad for at jeg er kort.

På toppen er det en åpning i gjerdet mot sør. Her står det noen informasjonsskilt. Utsikten er nok noe mer begrenset enn den har vært. Trær vokser. På andre siden av stien åpner det seg en plass og det er et vanntårn her.

«Hvor er Einbustugu da?» Vi finner den rett etter spørsmålet dukker opp. Museet åpner i juli, så det er ikke ryddet og skiltet er ikke satt opp. Imidlertid står det en del informasjon ute. Skiltet var dessuten ganske fint med mose på toppen. Ikke intensjonen, men naturen kan pynte på egen hånd og.

Vi velger å snu. Men jeg tegner inn ruten videre rundt haugen. Dette alternativet er særlig aktuelt om du har med rullestol eller barnevogn. Trappen opp på østsiden er ikke veldig gunstig for det formålet. Og det er like hyggelig å gå langs vegen og se på gårdene og bebyggelsen med videre utsikt utover.

X
%d bloggere liker dette: