«Det viktige å huske på når du går på truger er å ikke tenke på at du går på truger. Du skal nesten subbe inntil de andre beinet og ikke løfte noe spesielt. Hvis ikke kan dere risikere å bli veldig støle i vristen.» Den siste setningen angrer aktivitetsleder Jan på ganske umiddelbart i det første respons kommer. Geir Arne mener det ikke blir noe stort problem…

Camp Funkibator Momentum har fått en ny arena på Landaasen. Denne helgen er viet vinterføret, men uten ski. «Det er mange av oss protesebrukere som er redde for å gå ut om vinteren,» sier Arne Wilberg som er på samlingen sammen med kona Bjørg. Han synes det er flott å gi mulighet for å prøve seg på «glatta» under slike forhold.

Fysioterapeut Ariana Balsam har hovedansvar for aktivitetene denne helgen. Programmet er fullt og variert med lek både ute og inne. Dette er også en god smakebit på hva Landaasen kan tilby på gangskoler og individuelle opphold.  Allerede fredag kveld blir deltakerne utfordret i balanseøvelser med Nintendo Wii. Dataspill trenger ikke være stillesittende!

Likevel er varianter av trugebruk hovedaktiviteten. Lørdag blir gruppa kjent med hvordan det er å gå på truger med turer etter egen kapasitet. Alle får en god følelse. Broddene under gir et suverent grep – også på is. Og med staver som hjelp kommer alle seg lett ut i ulendt terreng.

Søndag blir øvelsene mer avanserte. Trugefrisbee og trugeskyting er morsomme varianter av mer kjente idrettsgrener. Hvis du er nysgjerrig, oppfordres du herved til å melde deg på i 2016.

X
%d bloggere liker dette: