Klokka er nærmere sju onsdag kveld. Jeg sitter og ser utover et lite lass med mat, et par soveposer og noen klær. Lørdag skal dette dras innover fjellet mot Beitostølen.

Vi er fem stykker som skal på tur. Jon Ivar Sandhaugo fra Lomen i Valdres skal pigge over sammen med meg og vi har med oss Tatjana Breda-Gulbrandsen, faren min Jan og Tor Olav Steinsvoll «ordinære» skigåere. Tatjana skal også ta en del bilder og de to andre «skivandrerne» skal dra pulker. I fire dager skal vi nyte godt vær og hvite vidder i Vestre Gausdal og Øystre Slidre. Deler av turen går gjennom Langsua Nasjonalpark. Og bare så det er sagt – været er bestilt!

Hensikten med turen er å vise at muligheten til å bruke naturen ligger der for de fleste – selv om vi ikke har like forutsetninger. Langrennspigging er mer enn en konkurranseidrett. Det er en mulighet for friluftsliv. Men jeg og Jon Ivar skal til også Beitostølen for å være med i Ridderrennet som arrangeres for 50. gang i år. Det blir spennende å se hvor slitne vi er etter turen, men vi har noen dager å komme oss på. Uansett er det moro å delta i konkurransene på Beitostølen. Alltid topp stemning!

Før turen har vi fått utviklet en ny piggekjelke. Dette er en prototype som vi ønsker å teste opp mot markedet. Den blir brukt både over fjellet og i Ridderuka. Jeg håper å kunne prøve å dra en pulk med den og. Kanskje ikke de bratteste bakkene denne gangen, men det er verdt et forsøk. Alltid morsomt å teste bruksområdet til utstyret.

Turen er skissert under. Overnattingsstedene er ikke helt fastlagt, fordi vi må se an vær og føre. Derfor har vi ikke lagt opp til skremmende dagsetapper også. Så langt ser værmeldingen svært lovende ut, og da kan vi få anledning til å kose oss litt på turen og. Det kribler etter å få starte. Nå gjelder det bare å huske å ta med nødvendig utstyr.

X
%d bloggere liker dette: