Rullestolbasket for alle

av | 22. jan 2019

Det jeg skal fortelle dere nå, er en av grunnen til at jeg får motivasjon til å bare «gønne» på. Mjøsa Pikes Kjelkehockey er en handicapidrett som skal være åpen for alle, og nå har vi videreutviklet det til å gjelde rullestolbasket også. Alle som vil være med som aktiv eller bare for å prøve det, møtes en gang i uka for å sitte i rullestol og spille basket. Folk som ikke er vant med rullestol synes ofte det kan være morsomt bare å prøve det.

Det hele startet da naboen min ble skadet for ett år siden og fikk en lammelse fra livet og ned. I en alder av 17 år vet jeg alt for godt hvordan dette kan være og ville prøve å bistå med det jeg kunne og selv har erfart. Han fikk samme spørsmålet som jeg fikk når jeg var på videregående: «Vil du ha fritak i gym»? Når jeg var 17år så jeg på dette som en ypperlig mulighet til litt ekstra frihet, uten å tenke på konsekvensene. Jeg burde aldri fått den muligheten. Gym skal være en arena for å prestere, få selvtillit og skape relasjoner til medelever.

For naboen min, ble jeg ekstra engasjert, nettopp med bakgrunn i min egen historie. Jeg ville være med å bidra til at han kunne være med på denne aktiviteten på tross av skaden sin, og på en mest mulig inkluderende måte. Jeg tok derfor kontakt med skolen for å fremme en idè jeg har hatt egentlig ganske lenge. Jeg foreslo at basketrullestolene mine og Mjøsa Pikes sine kunne stå fast i skolens gymsal, slik at de har mulighet til å bruke disse rullestolene i gymtimen til den denne gutten, mot at Mjøsa Pikes får låne skolens gymsal en gang i uka. Skolen tente umiddelbart på ideen og sa selvfølgelig ja. Nå har vi gymsalen hver lørdag klokka 14:00 og oppstarten har vært en braksuksess med mange som vil spille rullestolbasket, både med og uten funksjonsnedsettelse. Både unger og voksne.

Det at mine dyrebare erfaringer kan hjelpe andre, er motiverende og meningsfylt. At vi har folk i skolen som tar imot min kunnskap, gjør meg glad! Da går verden fremover. Det har vært kult å skape enda en aktivitet som skaper så mye glede og engasjement i Lillehammer. Jeg må få takke Lillehammer Videregående avd. sør som tok utfordringen med å tilrettelegge for naboen min og tok imot Mjøsa Pikes rullestolbasket med åpne armer! Har du lyst til å prøve rullestolbasket så er det bare å slenge seg med! Vi har rullestoler til utlån.

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X