Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene mine kan prøve. Når det står en rullestol fremme, går det ikke lang tid for det kommer en gående og slenger seg oppi. Jeg synes det er veldig kult at folk synes det er morsomt å kjøre rullestol.

Segway har blitt veldig populært både som leketøy og fremkomstmiddel. Det er en ting jeg har kjent litt på. Jeg vil også prøve! Det har ikke vært mulig for meg hittil. Det nærmeste jeg har vært å prøve en Segway, er å henge etter med rullestol.

Det finnes allerede en type segway for oss i rullestol. Det som er med disse er at de typisk har et rullestollignende preg og er begrenset til en hastighet på 15km/t. Når Segway nå har slengt seg på dette markedet med en variant som jeg har sansen for. Segway rullestolen har fått et kult design og har en topphastighet på 40km/t. Målgruppen her er nok den lite «late» som foretrekker å sitte. For oss som må sitte er jo dette helt genialt! En Segway som jeg kan bruke, men som er serieprodusert og rettet mot «mannen i gata».

Jeg tror dette kan være starten på noe virkelig kult for oss som bruker rullestol. Blir dette en salgssuksess, vil nok flere steder bli tvunget til å tilrettelegge for akkurat denne type kjøretøy. Noe som vil gjøre livet mitt i rullestol enda lettere. Det vil også gjøre at jeg kan ferdes i gatene uten å få sympati blikk eller spørsmål fra unger: «Hva har skjedd med beina dine? Hvorfor bruker du rullestol?» Jeg personlig synes ikke det er noe problem, men om denne typen Segway blir en «hit» blir det lettere for meg å gjøre meg «usynlig». Det synes jeg hadde vært godt, i hvert fall en gang iblant. (Her kan du lese litt om erfaringene niesen min Oda fikk når hun var med meg på elektrisk rullestoltur): https://www.funkibator.no/lillehammer-har-fatt-en-ny-lekeplass/

Kanskje den største fordelen med dette er at om det skal selge, så må det se kult ut! Jeg synes denne Segwayen var kul og gleder meg som en liten unge til lansering. 😀 Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet, lanseringen er ikke før i 2021.

Link til Dinside sin artikkel: https://www.dinside.no/fritid/segway-lanserer-selvbalanserende-rullestol/71995903

X
%d bloggere liker dette: