Her kommer vinter’n. Her kommer den kalde… ehh, fine tida.
Joda, jeg kjører sitski og vinteraktivitet betyr action og spenning. Fremkommelighet skaper også spenning i hverdagen, på luftetur med bikkja og ferske brøytekanter har jeg mer enn en gang sett ut som en supermann før det kalde møte med snøhaugen.. Hva tenker du er verst? Sand eller snø?

I høst reiste vi til Mallorca. Strand har blitt en skikkelig utfordring etter at jeg havnet i rullestol, og snø er #pieceofcake i forhold til fremkommeligheten i sand! Synker ned og mister all fremdrift.. Derfor har feriene mine ofte endt opp ved bassenget og hotellet eller andre utflukter. Fint nok, men vi bestemte oss denne gangen for å teste strendene i Mallorca. Her ble jeg positivt overrasket! Egne solsenger og parasoller reservert for personer med funksjonsnedsettelse helt inntil en trebrygge, noe som gjør at jeg kan være helt selvhjulpen, også på en strand! Det betyr utrolig mye. Når jeg hadde lyst til å bade kunne jeg benytte en egen rullestol med store hjul, badevakten stilte opp og dro meg helt ut i vannet. Her sto han å blomstret helt til jeg ga signal om at jeg ville opp igjen. Det er jo helt konge!

Allikevel, jeg lurer litt på hvorfor den trebrygga ikke var bygd helt ut i vannet, så kunne jeg kjørt min egen rullestol helt ned og bare hoppa utti. Nå kan det jo hende personer i rullestol der nede er gæmliser/pensjonister fra Norge som trenger mer hjelp enn meg i det daglige, men det var uansett en god erfaring å oppleve at de har bra opplegg på gang for tilrettelegging!

Jeg kan ikke unngå å nevne sykkelstiene på Mallorca som går gjennom hele landet. Lange piggeturer eller trilleturer er derfor meget fristende der nede. Jeg reiser garantert tilbake, men unngår sand!

X
%d bloggere liker dette: