Rullestol i Mallorca

av | 27. nov 2017

Her kommer vinter’n. Her kommer den kalde… ehh, fine tida.
Joda, jeg kjører sitski og vinteraktivitet betyr action og spenning. Fremkommelighet skaper også spenning i hverdagen, på luftetur med bikkja og ferske brøytekanter har jeg mer enn en gang sett ut som en supermann før det kalde møte med snøhaugen.. Hva tenker du er verst? Sand eller snø?

I høst reiste vi til Mallorca. Strand har blitt en skikkelig utfordring etter at jeg havnet i rullestol, og snø er #pieceofcake i forhold til fremkommeligheten i sand! Synker ned og mister all fremdrift.. Derfor har feriene mine ofte endt opp ved bassenget og hotellet eller andre utflukter. Fint nok, men vi bestemte oss denne gangen for å teste strendene i Mallorca. Her ble jeg positivt overrasket! Egne solsenger og parasoller reservert for personer med funksjonsnedsettelse helt inntil en trebrygge, noe som gjør at jeg kan være helt selvhjulpen, også på en strand! Det betyr utrolig mye. Når jeg hadde lyst til å bade kunne jeg benytte en egen rullestol med store hjul, badevakten stilte opp og dro meg helt ut i vannet. Her sto han å blomstret helt til jeg ga signal om at jeg ville opp igjen. Det er jo helt konge!

Allikevel, jeg lurer litt på hvorfor den trebrygga ikke var bygd helt ut i vannet, så kunne jeg kjørt min egen rullestol helt ned og bare hoppa utti. Nå kan det jo hende personer i rullestol der nede er gæmliser/pensjonister fra Norge som trenger mer hjelp enn meg i det daglige, men det var uansett en god erfaring å oppleve at de har bra opplegg på gang for tilrettelegging!

Jeg kan ikke unngå å nevne sykkelstiene på Mallorca som går gjennom hele landet. Lange piggeturer eller trilleturer er derfor meget fristende der nede. Jeg reiser garantert tilbake, men unngår sand!

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X