Rullestol i lufta!

av | 29. okt 2018

Landslaget i kjelkehockey skal på treningsleir i USA for å trene sammen med de beste og ta med oss noe av kulturen deres hjem til Norge. Det var dermed duket for en lang flyreise over til statene.

Når jeg var nyskadet var dette noe jeg lurte på, hvordan skulle jeg nå kunne fly? Hvordan er det på lange flyreiser når jeg må på do? Dette er sikkert noe mange andre lurer på også, så jeg tenkte å fortelle hvordan dette er.

Dette er faktisk ikke noe problem. Men det krever litt ekstra planlegging og tilrettelegging.

Vi møter opp på Gardermoen og blir spurt om vi vil bruke vår egen rullestol til gate eller om vi vil ha en rullestol på flyplassen. Her er det viktig å presisere at man vil bruke egen rullestol til gate, ellers får du en veldig forenklet versjon av en rullestol. Helt grei, men langt ifra behagelig å kjøre i. Det blir som å gå med alpinsko fra innsjekk, om jeg skal prøve å sammenligne det med noe.

For å forenkle prosessen med å få oss inn i flyet vår vi «gå» på før alle andre. Vi får da en smalere rullestol som er beregnet til å passe mellom seteradene og blir trillet bort til setet vårt. Om vi trenger å gå på do iløpet av flyturen er denne stolen med på hele flyreisen og med hjelp fra de man reiser sammen med eller eventuelt flypersonalet kan man bli trillet til toalettet.

Når vi er fremme må vi vente til alle andre har gått av før vi får spesialrullestolen vår og kan få skyss ut av flyet. Er det småfly og trapper ned fra flyet så har de flyttet trappene og kommet med en egen bil med en heiseplatform på. Vi får da skyss direkte bort til baggasjelevering eller eventuelt til neste fly, egentlig ganske praktisk.

Etter 26 timer på reisefot har vi endelig landet i USA og jeg gleder meg til en samling hvor vi skal trene med de beste! Så skal dere få høre om hvordan dette var på neste blogginnlegg 🙂

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X