Rondane jubileumstur

av | 18. jul 2012

Litt over en uke på tur. Noe slit og mye latter. Spennende møter og strålende mat. Til og med været ble bedre enn forventet. Slik er det å være på tur i Rondane!

Det har gått litt over en uke siden vi kom i mål på turen vår. I perioden 1. juli til 9. juli var vi rundt fjellmassivet som nå feirer 50 år som nasjonalpark. Foruten meg var disse med:

  • Inge Solheim (39) er fra Otta, men bor nå i London. Han har i alle fall adresse der. Inge er en profesjonell eventyrer og polfarer. Derfor definerer han seg som seg som bipolar. Han har også deltatt i flere TV produksjoner.
  • Tor Olav Bjørbakk Steinsvoll (47) er fra Otta og jobber for Nord-Gudbrandsdal Videregående skole. Han er aktiv innen Røde Kors med blant annet lavinehunder.
  • Jan Hageland (65) er min far. Han var tidligere fjelloppsynsmann i Dovre og har veldig god kjennskap til området og livet der. Både i jobb og fritid har han vært en aktiv friluftsmann. Han var med oss fram til Dørålseter på turen.
  • Mathias Eick (33) er en kjent jazzmusiker med internasjonal karriere. Han hoppet på turen fra Dørålseter for å la seg inspirere av fjellet til å komponere musikk til turen.
  • Jonas Bakken Løkken (20) er en hjulbeint ung gutt fra Otta. Jonas ble utfordret til å trene seg opp mot å bestige Veslesmeden i rullestol sammen med gruppa vår. Utfordringen tok han på strak arm.
  • Arne B. Rostad (53) er en utrolig kreativ og morsom regissør fra Oslo. Han har lang erfaring med dokumentarfilmer, blant annet Giganten om Erik Bye.
  • Øyvind Saugerud (33) er en veldig dyktig og sprek fotograf fra Hamar med mye erfaring fra blant annet 71 Grader Nord. Det er imponerende å se hvordan han klarer å gå baklengs i terreng med kamera.
  • Kristoffer Carstens (29) er en herlig trøndersk lydmann bosatt i Oslo som også studerer innovasjon og forretningsutvikling. Han får med seg de små detaljene og leter alltid etter «scoop».
  • Andreas Dreyer (37) er en erfaren produsent opprinnelig fra Voss. Nå bor han i Lillehammer og jobber som professor på Høgskolen i Lillehammer i tillegg til egne prosjekter.

Turen skal jeg beskrive mer dag for dag med jevne mellomrom framover. Foreløpig skal bildene her tale litt for seg. Og i romjula kan dere se det på NRK.

Se også

Tekst: Take the risk or lose the chance
mai 24 2024

Interndiskusjon i hodet (prokrastinering)

Det siste året har jeg hatt mange diskusjoner med meg selv. Som regel forløper det seg slik: «Her var de en interessant artikkel. Dette burde jeg skrive om.» «Hvorfor...
Geir Arne på fjelltur med korte proteser og staver. Foto.
jan 21 2024

Våre fjell?

Bruken av fjellområdene i Nord-Gudbrandsdal er gjenstand for mye debatt. Interessekonfliktene skjerpes nå når villreinen har fått bekreftet svært dårlige levekår....
En dame med grå genser sitter foran en pc. I bakgrunnen en skjerm med et bilde av en hjemmeside
des 19 2023

Nye tider, nye sider

Høsten har vært en tid for oppussing og veivalg i Funkibator. Det var på tide å rydde i ambisjoner og mål. Det gjelder å finne tilbake til utgangspunktet. Formålet med...
To menn står utenfor en grind
mar 06 2023

Bli med Stian å gå mot kreft og ensomhet!

Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt...
To menn kommer gående mot kamera på sti.
des 12 2021

Universell utforming i villmark

Målsettingen med universell utforming bør være å gi like muligheter. Men når beveger vi oss ut av vårt menneskeregulerte samfunn til det økologiske mangfoldet? Skal...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
des 31 2020

Hva lærte jeg av 2020?

Det er sagt mye om året 2020. Veldig mange har slaktet det. Selvsagt kunne jeg godt unnvært smittefaren, men mine egne erfaringer fra i år ville jeg ikke vært foruten....
aug 28 2020

Moskussafari med barn.

«Ser du den?» Jeg peker over mot andre siden av dalen. To unger ser febrilsk. En tror han ser den hun andre er mer i tvil. Forskjellen mellom moskus og stein kan være...
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
X