Rondane 2012 – Dag 2, Høvringen – Dørålsvatnet

av | 26. nov 2012

Det begynner å bli liv i hytta klokka 6. Håpet var å starte klokka 8 med å gå. Jeg er veldig usikker på om tidsberegningene mine stemmer. Vi kommer ikke så tidlig i gang, men er på tur litt over halv ni.

«Oss ha vedda på kor langt du kjøm te å hæilde ut i dag», kommer det fra Inge med et glis rett utenfor grinda. «E trur du klara 500 meter, mens Tor Olav meine 600..». «Hyggelig at dere har troa på meg,» svarer jeg umiddelbart før vi rusler videre i Geir Arne tempo. Det er en hastighet som jeg mener skal være litt bedre enn det dobbelte av DNT sine tidsangivelser. Planen er å bruke cirka 8 timer fram til Dørålsvatnet.

Det går ganske jevnt oppover, men Kvannslådalen er ganske seig. Etter et par timer får pappa øye på noen rein ved Svartknatten. De er langt unna, men moro å få øye på dem allerede første dagen. «Hvor langt er det til Kvannslådalsbue nå, spør jeg før jeg sjekker selv på kartet. «Er cirka to kilometer».

Etter Kvannslådalsbue fortsetter det oppover, men nå mer i travers. Dette er litt mer komplisert på proteser og tempoet synker. I tillegg møter vi noen snøfonner. Snøfonner har jeg beregnet til være ganske lette å forsere. Der har jeg bommet grovt. Jeg spinner lett og bruker lang tid over. «vist du tæk tak ti me, så kjøm oss fortar over,» foreslår Inge. Han og Tor Olav blir umiddelbart engasjert som breførerne mine på turen.

Nedfarten i Djupdalen er et annet terreng. Det begynner litt bratt og åpner seg noe etter hvert. Den sene våren setter sine spor. Vi møter noen snøfonner. Den siste sklir vi ned i bunn mot Dørålen. Tor Olav rykker av gårde mot slutten. Mest for å myke opp muskulaturen. Det er en utfordring å gå så sakte. Jeg og Inge kommer inn til steinbua ved Dørålsvatnet klokka halv åtte. Der venter Real Turmat. Kari og Trond fra Dovre Fjellstyre har kommet inn med proviant og et par telt. De hadde vært litt redde for å komme for sent på grunn av at de måtte avlive en moskus natten før. Men vi er treige nok. Øyvind og Inge legger seg ute for været er strålende.

Se også

aug 28 2020

Moskussafari med barn.

«Ser du den?» Jeg peker over mot andre siden av dalen. To unger ser febrilsk. En tror han ser den hun andre er mer i tvil. Forskjellen mellom moskus og stein kan være...
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
jul 15 2020

Tour de Dovre: Opplevelser fra en håndsyklist

«Det var en strålende tur! Og Grimsdalen var bare helt fantastisk!» Stemmen fra Bergen tilhører en overveldet håndsyklist som ringte meg etter Tour de Dovre. Hein...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
jul 03 2020

Fem tips for Tour de Dovre

Tour de Dovre er en spektakulær tur. Den blir enda bedre om du skrur ned tempoet. Jeg har noen tips for håndsyklister. Men de er like gyldige for alle andre som vil...
jun 16 2020

Magi fra Viewpoint Snøhetta

Dovre har en attraksjon som tåler gjentagende besøk. Jeg er på Viewpoint Snøhetta opptil flere ganger i året. Hvorfor? På en god dag kan du opplever magi her. Vi har...
En fin start på turen
jun 01 2020

Badetemperatur – 2 centimeter

Det er 19. april og jeg har hatt årets første bad. Hva gjør man ikke for å redde telefonen sin? Det var også det mest dramatiske med vår første skikkelige tur i...
På startstreken
aug 28 2019

Proteser på sykkel over Dovrefjell

Etter å ha svingt skarpt til høyre, må jeg bremse hardt mot jernbaneundergangen. Vann har vasket bort noe av underlaget og det er mye grov stein. Det fant også Morten...
jul 25 2019

Lokalturisme med en sår rumpe på sykkelen

«Kan vi stoppe litt?» Tatjana har sittet på sykkelen i snart fem mil og merker at det ikke er noe hun er vant til. Komfortsetet tar ikke helt av for belastningen. Jeg...
X