Rondane 2012 – Dag 1, Høvringen

av | 22. nov 2012

Jeg kom til Haukliseter dagen før sammen med Arne. Vi hadde en rolig morgen ventende på de andre i gjengen.

I sekstiden kommer de siste. Vi har gjort unna intervjuet og møtes utenfor Formoseter. Jeg ser innover fjellet. Et fjellområde jeg har vokst opp rett ved siden av, men som jeg ikke har gått langt i. Nå skal jeg få sjansen. De neste dagene går vi rundt de majestetiske toppene i Rondane.

Ni måneders planlegging ligger bak meg. Det startet med en ide om å markere en jubilant, Rondane Nasjonalpark, med en rundtur. Når jeg ser på resultatet, er det nok litt unna min opprinnelige ide. Men jeg er overbevist om at sammensetningen er riktig. Vi ble en kjernegruppe på fire, med litt utskiftninger, som skal følges av et filmteam på tre stykker. Sterke personer med gode kvaliteter. Det som er spennende er hvordan de fungerer sammen.

Inne i hytta gjør de andre seg klar. Humøret er bra i gruppa. Kommentarene sitter ganske løst, selv om mange er nye bekjentskaper.

Plutselig blir jeg var at kameraet mitt er borte. Jeg spør flere av de andre. «Hvor hadde du det sist?» spurte Arne og la til, «jeg er ganske sikker på at du brukte det oppe på Haukeliseter. Jeg kaster meg i bilen og kjørte opp dit. Tore har ikke sett at det lå noe sted, så jeg tråler gjennom der jeg har vært. Men ikke noe kamera noe sted. «en fin start», tenkte jeg litt bittert. Det minner meg om Ingen Grenser da jeg presterte å drukne en skritteller og et kamera første dagen. Litt slukøret drar jeg nedover igjen. Planen var å ta mange bilder. Nå ser det ut til at jeg må hvile på andres bilder.

Andreas kommer bort til meg når jeg kommer tilbake til Formoseter. «Fant du kameraet?» «Nei, men de skulle gi beskjed om de finner det. Fortsatt litt surt.» «Det skjønar eg godt. Men du – eg har noke til deg inne på rommet dit» « Hva da?» «Det ligg under puta di….»

 

Se også

aug 28 2020

Moskussafari med barn.

«Ser du den?» Jeg peker over mot andre siden av dalen. To unger ser febrilsk. En tror han ser den hun andre er mer i tvil. Forskjellen mellom moskus og stein kan være...
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
jul 15 2020

Tour de Dovre: Opplevelser fra en håndsyklist

«Det var en strålende tur! Og Grimsdalen var bare helt fantastisk!» Stemmen fra Bergen tilhører en overveldet håndsyklist som ringte meg etter Tour de Dovre. Hein...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
jul 03 2020

Fem tips for Tour de Dovre

Tour de Dovre er en spektakulær tur. Den blir enda bedre om du skrur ned tempoet. Jeg har noen tips for håndsyklister. Men de er like gyldige for alle andre som vil...
jun 16 2020

Magi fra Viewpoint Snøhetta

Dovre har en attraksjon som tåler gjentagende besøk. Jeg er på Viewpoint Snøhetta opptil flere ganger i året. Hvorfor? På en god dag kan du opplever magi her. Vi har...
En fin start på turen
jun 01 2020

Badetemperatur – 2 centimeter

Det er 19. april og jeg har hatt årets første bad. Hva gjør man ikke for å redde telefonen sin? Det var også det mest dramatiske med vår første skikkelige tur i...
På startstreken
aug 28 2019

Proteser på sykkel over Dovrefjell

Etter å ha svingt skarpt til høyre, må jeg bremse hardt mot jernbaneundergangen. Vann har vasket bort noe av underlaget og det er mye grov stein. Det fant også Morten...
jul 25 2019

Lokalturisme med en sår rumpe på sykkelen

«Kan vi stoppe litt?» Tatjana har sittet på sykkelen i snart fem mil og merker at det ikke er noe hun er vant til. Komfortsetet tar ikke helt av for belastningen. Jeg...
X