«Det er en folkereisning som er målet! De som tror dette skal bli et stort sirkus i fjellet, tar feil. Vi ønsker ikke at Ridderrennet skal skli ut i sentimentalitet og veldedighet, selv om det for mange kan være fristende å slå over i slike baner!» – Erling Stordahl
I 2013 gikk vi over fjellet på ski for å markere det 50. Ridderrennet med prosjektet Riddere til Stølen. Nå i år var det 50 år siden den 50. hele Ridderuka ble arrangert. I alle årene har arrangementet levert i Erling Stordahls ånd om å være en arena blottet for sentimentalitet. Deltakerne blir møtt med muligheten til å prestere på sitt nivå, gjerne med hjelp fra andre. Den positive energien på Beitostølen den uka er smittsom. Jeg ser hvert år folk som jobber hardt for å stadig utvikle seg mot neste Ridderrenn.
Dette bakteppet var viktig da Funkibator foreslo å lage en “camp i campen” for Momentum sine medlemmer på Ridderuka. Vi hadde et halvhjertet forsøk i fjor, men kom for sent i gang. Nå i 2018 var vi tidligere ute med invitasjonen slik at flere fikk planlagt i tide.
Momentum har ikke egne sportslige eller kulturelle aktiviteter under Ridderuka. Der tilbyr Ridderrennet og deres samarbeidspartnere alt som trengs. Formålet vårt er å tilby en sosial arena og felles overnatting til en rimelig kostnad. Konseptet er også litt forskjellig fra tradisjonelle samlinger i Momentum. Under Ridderuka bor vi i leilighet og deler rom med andre. Og vi lager maten selv.
Momentum har generelt samlinger som er inkluderende. Med dette konseptet ble inkluderingen enda sterkere. Vi hadde hver våre aktiviteter vi fulgte under uka, men spiste de fleste måltidene sammen. Samtalene gikk lett under oppholdet der temaene også inneholdt mye erfaringsutveksling, noe som er helt i tråd med Momentum sitt hovedformål å drive en likepersonstjeneste. Alle kan lære noe av hverandre. Kanskje du vil være med neste år?
Les om Riddere til Stølen: Forberedelse, dag 1, dag 2, dag 3, dag 4.