Etter å ha svingt skarpt til høyre, må jeg bremse hardt mot jernbaneundergangen. Vann har vasket bort noe av underlaget og det er mye grov stein. Det fant også Morten ut. Han veltet ut i det som nå hadde blitt en liten bekk. Men humøret er fortsatt på topp!

Støtte fra Extrastiftelsen

Det er første gang Momentum prøver seg på en sykkelsamling. Tidligere har Hjerkinn Fjellstue blitt benyttet som arena for rideleirer. Nå ville Momentum prøve noe nytt og fikk støtte av Extrastiftelsen for å teste ut sykkelopplevelse i fjellet. Det var ingen dårlig investering av stiftelsen.

Sykler på to og tre hjul

Sykler kommer i mange varianter. I fjor fikk vi støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til innkjøp av noen spesialsykler for utleie. Dette administreres av Dovrefjell Adventures. Denne helga stilte også Bardum velvillig opp med tre sykler og distriktsansvarlig for å veilede i bruk. Morten hadde egentlig planer om å prøve å sykle på en tohjuling, men valgte en Scorpion Enduro. Jeg får nesten lyst på bein å trå med når jeg ser den sykkelen! Morten fikk opp god fart. Såpass god at grøfta ble besøkt. Men resten av turen mestrer han sykkelen perfekt. Så ovennevnte velt tilskrives lite erfaring med sykkelen.

Elsykler samler gruppa

På rideleirene har det alltid vært noen som av forskjellige årsaker ikke ville ri. På sykkelsamlingen var det ikke spørsmål om å delta. For med tilgang på forskjellige sykler, følte alle seg trygge på å prøve. I tillegg hjelper den elektriske motoren betraktelig. Det samler gruppa enda mer. Alle orket ikke å fullføre, men alle kan være stolte av seg selv. For det er ganske langt å debutere med en tur på nesten fire mil. Det holder lenge å få kjent på følelsen av å sykle.

Tour de Dovre

Vi benyttet sykkelvegen på Dovrefjell. Dette må være en av de beste beslutningene som er tatt innen næringsutvikling og folkehelse. På turen vår telte vi over 50 syklister som kom oss i møte. Og den er fortsatt i grei stand etter en travel sommer. Men vi ser også at både vær og trafikk tærer. Og da blir framtidig vedlikehold viktig for å sikre en god framkommelighet. Vi punkterte også en sykkel fordi den kjørte hjulet mellom to steinheller og revnet et dekk. Riktig nok med litt smale hjul. Totalt sett er denne veien godt tilrettelagt for store målgrupper. Gruppa her vil gjerne tilbake. Så nå satser vi på Tour de Dovre i 2020. Mulig dere ser færre bein enn pedaler på den runden neste år.

X
%d bloggere liker dette: