Det er alt for lenge siden sist vi har kastet oss ut på en litt lenger friluftstur. I vinter ble lengselen for stor og jeg begynte å spinne på noen ideer. Og vi endte på en kanotur. I juli skal jeg og Tatjana padle til Lillehammer.

Bærekraftig kanotur

Hele konseptet skal være så bærekraftig og miljøvennlig som mulig. Derfor bestemte vi oss for å lage en tur der vi ikke skal bruke fossile brennstoff i transport. Vi hadde et par alternativer med å gå fra hjemme i fjellet og, men utfordringen med å padle ned Gudbrandsdalen til Lillehammer vant denne gangen. Hjemover skal vi bruke tog. Heldigvis er Allykanoen sammenleggbar slik at vi bør få den med hjem på toget.

Nå er planleggingen i siste fase. Den 7. juli starter vi ferden med å gå ned med kanoen. Vi har anskaffet en kanotralle. Den får vi nok bruk for ved flere anledninger på turen. Vi akter ikke å ta unødvendige sjanser nedover elva. Sikkerhet kommer først. Det betyr at vi får noen bæreetapper. Ved de tre damanleggene i dalen kan de også bli ganske lange. Da er det greit å ha hjul på kanoen.

Elva er inspisert og vi har fått gode råd av kjentfolk. Jeg kjenner at det begynner å krible noe i magen. Jeg elsker slike utfordringer. Vi kjenner for så vidt dalen og delvis elva, men det er fortsatt faktorer som kan skape uforutsette situasjoner. Derfor tør jeg ikke si akkurat hvor lenge turen varer. Jeg har imidlertid skissert en planlagt framdrift.

De nærmeste ukene skal vi teste ut mye: pakking av kano, bli kjent med utstyr, utprøving av bæring eller trilling av kano og overnattingsalternativer er noen av oppgavene. Minst mulig skal overlates til tilfeldigheter.

Følg gjerne med underveis på Instagram. Oppdateringer vil komme – bare det er strøm på telefonen…

X
%d bloggere liker dette: