Jeg har endelig fått beskjeden, jeg har blitt tatt ut i Paralympics-troppen for paraishockey/kjelkehockey! Dette er bare helt vilt! For 16år siden hadde jeg aldri turt å drømme om dette!

Når jeg ble skadet ante jeg ingenting om handicap-idrett og trodde livet som idrettsutøver var over. Så feil kan man ta. Jeg fikk en helt unik mulighet som søsteren min Marita og samboeren Kjetil fikset for meg. Når jeg kom hjem til Sør-Fron hadde de fått tak i 10 gamle rullestoler fra gamlehjem og rehabiliteringssenter rundt omkring i landet. Gode kamerater som jeg før hadde spilt fotball og stått på snowboard sammen med satte seg ned i rullestol sammen med meg og jeg kunne fortsette med idrett og konkurranser! I 2003, 2 år etter at jeg skadet meg, vant vi uoffisielt norgesmesterskap i rullestolbasket med funksjonsfriske kamerater og meg! Dette har vært ett av grunnlagene for at jeg nå har et så bra liv som jeg faktisk har, på tross av rullestolen.  

Etter hvert ble det studier på Lillehammer og vi startet opp kjelkehockeyklubben Mjøsa Pikes hvor vi har like mange med funksjonsnedsettelse som funksjonsfriske, noe som er viktig for å opprettholde en medlemsmasse i et såpass lite handicap-miljø som Lillehammer. Jeg er evig takknemlig for at kameratene mine, både før og etter skaden blir med på «min» idrett! Dere har blitt med på å gjøre Paralympics drømmen til en realitet! 

Nå er jeg altså her, om bare noen få dager reiser jeg til Oslo på pre-camp hvor vi skal trene og lade opp til PyeongChang! Den 1.mars reiser vi til Sør-Korea hvor vi skal få noen bra treningskamper mot Tsjekkia. Den 9.mars er det åpningsseremoni for Paralympiske leker. Den 10.mars braker det løs, så da er det bare å benke seg foran TV’n og se på Norge mot Italia!

Torstein Aanekre nr. 77!

X
%d bloggere liker dette: