Paralympic, her kommer jeg!

av | 21. feb 2018

Jeg har endelig fått beskjeden, jeg har blitt tatt ut i Paralympics-troppen for paraishockey/kjelkehockey! Dette er bare helt vilt! For 16år siden hadde jeg aldri turt å drømme om dette!

Når jeg ble skadet ante jeg ingenting om handicap-idrett og trodde livet som idrettsutøver var over. Så feil kan man ta. Jeg fikk en helt unik mulighet som søsteren min Marita og samboeren Kjetil fikset for meg. Når jeg kom hjem til Sør-Fron hadde de fått tak i 10 gamle rullestoler fra gamlehjem og rehabiliteringssenter rundt omkring i landet. Gode kamerater som jeg før hadde spilt fotball og stått på snowboard sammen med satte seg ned i rullestol sammen med meg og jeg kunne fortsette med idrett og konkurranser! I 2003, 2 år etter at jeg skadet meg, vant vi uoffisielt norgesmesterskap i rullestolbasket med funksjonsfriske kamerater og meg! Dette har vært ett av grunnlagene for at jeg nå har et så bra liv som jeg faktisk har, på tross av rullestolen.  

Etter hvert ble det studier på Lillehammer og vi startet opp kjelkehockeyklubben Mjøsa Pikes hvor vi har like mange med funksjonsnedsettelse som funksjonsfriske, noe som er viktig for å opprettholde en medlemsmasse i et såpass lite handicap-miljø som Lillehammer. Jeg er evig takknemlig for at kameratene mine, både før og etter skaden blir med på «min» idrett! Dere har blitt med på å gjøre Paralympics drømmen til en realitet! 

Nå er jeg altså her, om bare noen få dager reiser jeg til Oslo på pre-camp hvor vi skal trene og lade opp til PyeongChang! Den 1.mars reiser vi til Sør-Korea hvor vi skal få noen bra treningskamper mot Tsjekkia. Den 9.mars er det åpningsseremoni for Paralympiske leker. Den 10.mars braker det løs, så da er det bare å benke seg foran TV’n og se på Norge mot Italia!

Torstein Aanekre nr. 77!

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X