Para Ishockey landslag tester!

av | 5. aug 2019

Da var vi «ferdige» med sommertreningen for denne gang og landslaget har invitert til tryout. Her kan alle som har en funksjonsnedsettelse og spilt litt kjelkehockey melde seg på og bli vurdert opp mot et landslag eller rekrutt landslag.

Dette er en ny ordning vi har adoptert fra USA og setter mer press på spillerne i norsk para ishockey. Her gjelder det å kunne vise til gode test resultater, ellers er det ikke sikkert at man får en plass videre.

Jeg har vært nervøs for disse testene siden vi fikk vite om dem. Sist VM fikk jeg lov å spille i første rekken og synes dette var utrolig kult, jeg har derfor veldig lyst til å klare å forsvare denne plassen. Det har medført at jeg har trent bedre denne sommeren enn jeg har gjort noen gang. Så nå var jeg virkelig spent på hvordan testene skulle gå.

Jeg har også modifisert kjelken min til litt mer amerikansk stil. Vi ble invitert til å bli med på landslagssamling med dem før jul og fikk noen tips og triks fra dem. Men med så kort tid til VM bestemte jeg meg for å ikke gjøre noen store endringer før etter VM. Nå er endringene gjort, og jeg er derfor ekstra spent på denne samlingen.

Enda kulere ble det når to av spillerne på Mjøsa Pikes bestemte seg for å bli med på tryout.

Så bar det avgårde. Bilen full av kjelker og Mjøsa Pikes spillere til Skien og istesting.

Første dagen var det heldigvis trening, så vi fikk prøvekjørt kjelkene litt etter en lang pause uten is. Men dagen etter var vi i gang. Vi skulle gjennom totalt 4 testøvelser; 30meter sprint, 30meter repetert sprint (8 ganger med 20 sekunders pause), kjelkekontroll med puck og kjelkekontroll uten puck. Av disse øvelsene er det helt klart 30 meter repetert sprint som er verst. Men også den som sier mest om hvor godt trent du er. Det er også denne testen jeg har trent mest imot og håper at jeg har forbedret tiden min fra tidligere tester.

Jeg følte meg bra og trodde selv at testene hadde gått ganske bra. Svarene fikk vi derimot ikke før til slutten av helgen. Resten av helgen var fylt av kamper og moro og jeg fikk virkelig kjenne på hvorfor jeg driver med dette her. SÅ GØY!

Etter totalt 13 timer på is var vi ferdige for denne gang og testresultatene var klare.  Svarene fikk vi gjennom samtale med landslagssjefen Espen Hegde. Jeg var utrolig spent på disse resultatene. Nesten som å sjekke eksamenskarakterene fra når jeg gikk på høyskolen. Jeg ble derfor utrolig glad når jeg hadde klart å forbedre meg på nesten alle testresultatene! Jeg hadde blitt 0.5 sekunder tregere på 30m men det gjorde ingenting når jeg hadde klart å forbedre det jeg virkelig har trent på; repetert sprint. Landslagssjefen var også fornøyd og jeg fikk vite at jeg er med videre på landslaget og tatt ut til troppen som skal til Zlin i Tsjekkia senere i år.

Veldig kult var det også at vi har fått ett nytt Mjøsa Pikes medlem med på rekrutt landslaget! Gratulere til Emanuel Lunde! Gleder meg til fortsettelsen i hockey eventyret!

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X