På veg til årets vintereventyr

av | 11. mar 2018

Mens Torstein er i PyeongChang holder jeg meg innenlands. Neste uke er en stor motivasjonsfaktor for flere hundre utøvere. Ridderuka går av stabelen på Beitostølen.

Dette arrangementet fyller opp Beitostølen en uke. Nesten 500 deltakere og enda flere funksjonærer, ledsagere og frivillige. Ridderuka har stor bredde i aktiviteter. Alt fra beinhard konkurranse i langrenn, alpint og snowboard til kulturelle og sosiale innslag. Jeg er veldig glad for at Ridderrennet også øker fokus mot friluftsliv og opplevelse av naturen uten startnummer. Ekstra glad for det i år med mitt elendige treningsgrunnlag hvor jeg ikke har noen ambisjoner i det hele tatt om å oppnå noe i konkurranser. Sannsynligheten er stor for at jeg debuterer i en turklasse på selve Ridderrennet. 

Tirsdag er det fjellsportdag i samarbeid med DNT. Denne dagen ser jeg fram til med spenning. Målsettingen er å prøve truger enda mer. Truger er et lavterskel tilbud jeg virkelig har falt for. Det krever lite utstyr og kan brukes uavhengig av preparerte spor.

I år er jeg også vert for en liten gruppe fra Momentum som skal dele leilighet. Vi har et snitt på ett bein per hode i den leiligheten. Riktignok en del avtakbare bein i tillegg, men de har vi plass til.

Det kommer mer om Ridderuka underveis. I år kan det hende vi må ha noen våkenetter og for å følge våre landsmenn / -kvinner under Paralympics. Selv om vi gjerne kan samle litt flere medaljer.

Se også

Tekst: Take the risk or lose the chance
mai 24 2024

Interndiskusjon i hodet (prokrastinering)

Det siste året har jeg hatt mange diskusjoner med meg selv. Som regel forløper det seg slik: «Her var de en interessant artikkel. Dette burde jeg skrive om.» «Hvorfor...
Geir Arne på fjelltur med korte proteser og staver. Foto.
jan 21 2024

Våre fjell?

Bruken av fjellområdene i Nord-Gudbrandsdal er gjenstand for mye debatt. Interessekonfliktene skjerpes nå når villreinen har fått bekreftet svært dårlige levekår....
En dame med grå genser sitter foran en pc. I bakgrunnen en skjerm med et bilde av en hjemmeside
des 19 2023

Nye tider, nye sider

Høsten har vært en tid for oppussing og veivalg i Funkibator. Det var på tide å rydde i ambisjoner og mål. Det gjelder å finne tilbake til utgangspunktet. Formålet med...
To menn står utenfor en grind
mar 06 2023

Bli med Stian å gå mot kreft og ensomhet!

Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt...
To menn kommer gående mot kamera på sti.
des 12 2021

Universell utforming i villmark

Målsettingen med universell utforming bør være å gi like muligheter. Men når beveger vi oss ut av vårt menneskeregulerte samfunn til det økologiske mangfoldet? Skal...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
des 31 2020

Hva lærte jeg av 2020?

Det er sagt mye om året 2020. Veldig mange har slaktet det. Selvsagt kunne jeg godt unnvært smittefaren, men mine egne erfaringer fra i år ville jeg ikke vært foruten....
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
En fin start på turen
jun 01 2020

Badetemperatur – 2 centimeter

Det er 19. april og jeg har hatt årets første bad. Hva gjør man ikke for å redde telefonen sin? Det var også det mest dramatiske med vår første skikkelige tur i...
X