Det er ikke første gang jeg er på Neveltoppen. Og jeg har siktet mot toppene rundt fra skiva der før og. Men været var så strålende at jeg kunne ikke sitte inne. Så da ble Neveltoppen en grei «topptur».

Jeg stoppet først på parkeringsplassen nede på Nordseter. Men etter litt vurdering fant jeg ut at det var greit å passere bommen i bil denne gangen. Det ga meg mer disponibel tid til å se meg om.

Av alle ting klarte jeg å gå feil i starten. Noen ganger kan det være greit å rage litt høyere for å få oversikt. Jeg skjønte det for så vidt fort, og det var snakk om å krysse 50 meter uten sti før jeg kom inn på riktig spor igjen. Med toppen i sikte fortsatte jeg framover. Det var jeg ikke alene om. Stien var godt synlig med mennesker hele veien opp. Heldigvis lar jeg meg ikke stresse av å bli passert.

Midt oppi bakken tok jeg igjen en far med en datter på cirka fem år. Han jobbet kreativt for å motivere til videre framdrift. Utlån av kikkert, gjetting på antall skritt til nest stein og andre varianter holdt interessen til den vesle frøkna oppe. Men de måtte ta en liten rast og.

Nesten på toppen ble jeg tatt igjen av Bjørn fra OCH Ortopedi. Han har hatt ansvar for hylsene til protesene mine i «æille» år. Nå var han på tur med kona til toppen. Heldig for meg å møte på dem. Resultatet ble at jeg fikk kaffe til lunchen min! Jeg fikk også tips om alternative ruter opp. Noen ruter er imidlertid mer strabasiøse. «Det er ofte veldig vått å gå fra nede på Nordseter», mente Bjørn.

Planen var videre å bare kikke litt på siktskiva før jeg snudde nedover. Men så traff jeg enda flere kjentfolk. Jørgen fra Kunnskapsparken var der med kone og datter. De hadde det imidlertid litt mer travelt , for dattera skulle på lang reise i ni måneder og måtte rekke et fly. Jeg brukte to og en halv time på Neveltoppen i det flotte været.

Denne stuttbeinturen tok meg en time og tjue minutter opp og en time ned. Terrenget var absolutt brukbart, og utsikten i sånt vær er flott. Selv om toppen er på 1089 meter, så ser du langt her. Det er få høye fjell som sperrer. En fin søndagstur for korte bein.

X
%d bloggere liker dette: