Neveltoppen – en passende stuttbeintur

av | 28. aug 2012

Det er ikke første gang jeg er på Neveltoppen. Og jeg har siktet mot toppene rundt fra skiva der før og. Men været var så strålende at jeg kunne ikke sitte inne. Så da ble Neveltoppen en grei «topptur».

Jeg stoppet først på parkeringsplassen nede på Nordseter. Men etter litt vurdering fant jeg ut at det var greit å passere bommen i bil denne gangen. Det ga meg mer disponibel tid til å se meg om.

Av alle ting klarte jeg å gå feil i starten. Noen ganger kan det være greit å rage litt høyere for å få oversikt. Jeg skjønte det for så vidt fort, og det var snakk om å krysse 50 meter uten sti før jeg kom inn på riktig spor igjen. Med toppen i sikte fortsatte jeg framover. Det var jeg ikke alene om. Stien var godt synlig med mennesker hele veien opp. Heldigvis lar jeg meg ikke stresse av å bli passert.

Midt oppi bakken tok jeg igjen en far med en datter på cirka fem år. Han jobbet kreativt for å motivere til videre framdrift. Utlån av kikkert, gjetting på antall skritt til nest stein og andre varianter holdt interessen til den vesle frøkna oppe. Men de måtte ta en liten rast og.

Nesten på toppen ble jeg tatt igjen av Bjørn fra OCH Ortopedi. Han har hatt ansvar for hylsene til protesene mine i «æille» år. Nå var han på tur med kona til toppen. Heldig for meg å møte på dem. Resultatet ble at jeg fikk kaffe til lunchen min! Jeg fikk også tips om alternative ruter opp. Noen ruter er imidlertid mer strabasiøse. «Det er ofte veldig vått å gå fra nede på Nordseter», mente Bjørn.

Planen var videre å bare kikke litt på siktskiva før jeg snudde nedover. Men så traff jeg enda flere kjentfolk. Jørgen fra Kunnskapsparken var der med kone og datter. De hadde det imidlertid litt mer travelt , for dattera skulle på lang reise i ni måneder og måtte rekke et fly. Jeg brukte to og en halv time på Neveltoppen i det flotte været.

Denne stuttbeinturen tok meg en time og tjue minutter opp og en time ned. Terrenget var absolutt brukbart, og utsikten i sånt vær er flott. Selv om toppen er på 1089 meter, så ser du langt her. Det er få høye fjell som sperrer. En fin søndagstur for korte bein.

Se også

aug 28 2020

Moskussafari med barn.

«Ser du den?» Jeg peker over mot andre siden av dalen. To unger ser febrilsk. En tror han ser den hun andre er mer i tvil. Forskjellen mellom moskus og stein kan være...
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
jul 15 2020

Tour de Dovre: Opplevelser fra en håndsyklist

«Det var en strålende tur! Og Grimsdalen var bare helt fantastisk!» Stemmen fra Bergen tilhører en overveldet håndsyklist som ringte meg etter Tour de Dovre. Hein...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
jul 03 2020

Fem tips for Tour de Dovre

Tour de Dovre er en spektakulær tur. Den blir enda bedre om du skrur ned tempoet. Jeg har noen tips for håndsyklister. Men de er like gyldige for alle andre som vil...
jun 16 2020

Magi fra Viewpoint Snøhetta

Dovre har en attraksjon som tåler gjentagende besøk. Jeg er på Viewpoint Snøhetta opptil flere ganger i året. Hvorfor? På en god dag kan du opplever magi her. Vi har...
En fin start på turen
jun 01 2020

Badetemperatur – 2 centimeter

Det er 19. april og jeg har hatt årets første bad. Hva gjør man ikke for å redde telefonen sin? Det var også det mest dramatiske med vår første skikkelige tur i...
På startstreken
aug 28 2019

Proteser på sykkel over Dovrefjell

Etter å ha svingt skarpt til høyre, må jeg bremse hardt mot jernbaneundergangen. Vann har vasket bort noe av underlaget og det er mye grov stein. Det fant også Morten...
jul 25 2019

Lokalturisme med en sår rumpe på sykkelen

«Kan vi stoppe litt?» Tatjana har sittet på sykkelen i snart fem mil og merker at det ikke er noe hun er vant til. Komfortsetet tar ikke helt av for belastningen. Jeg...
X