Mjøsa Pikes på nye eventyr

av | 27. nov 2018

Det er tid for nasjonal turnering i kjelkehockey! Dette har jeg gledet meg til. Spille kamp sammen med venner, naboer og familie, de jeg trener sammen med hver uke.
Mjøsa Pikes stiller med helt nye drakter for anledningen og jeg har fått nummeret jeg har spilt med helt siden jeg spilte junior fotball: Aanekre nr. 7.
Alle har ikke mulighet til å ta seg fri for å reise til Skien en hel helg for å spille hockey. Men vi har 5 påmeldte fra Mjøsa og inngår samarbeid med Tromsø og Nærbø for å få stilt fult lag.

Det er totalt 5 lag påmeldt for å slåss om tittelen: Norges beste kjelkehockey lag. Skien, Vålerenga, Moss, Bergen og Mjøsa Pikes.
Første kamp er mot Moss (Kråkene). Vi bærer preg av å være et nytt sammensatt lag og taper kampen 6-0.
Andre kampen går mot regjerende norgesmester Vålerenga. Her taper vi 3-0 men får til mye mer samspill og har en klar forbedring fra forrige kamp.
Neste kamp er mot hjemmelaget Skien, vi er spente og klare for å gi alt. Denne gangen klarer vi det og Mjøsa Pikes vinner sin første kamp på veldig lenge. All treningen vi har gjort på Lillehammer synes å virke og vi vinner solid 8-0. Dermed blir neste kamp desto viktigere, vinner vi den får vi semifinale mot Moss og kan få revansje på vår innledende kamp.
Siste innledende kamp går mot Bergen. Vi får en heftig start og leder 2-0 etter 37 sekunder. Det blir en målrik kamp for Mjøsa Pikes sin del og alle mjøsspillerne får satt pucken i nettveggen, bortsett fra keeperen da.. Vi vinner hele 10-0.

Siste dagen i Skien er da det virkelig gjelder. Mjøsa Pikes er i semi-finale for første gang i historien. Vi må spille om finale plass mot et lag vi tapte 6-0 mot i de innledende kampene. Men nå skal vi virkelig gi alt! Vi er også et mer samspilt lag nå, så dette har vi troa på. Vi setter oss ned i god tid før kampen for å lage en taktikk som gjør at vi kan slå dem.

Godt forberedt både taktisk og mentalt setter vi igang. Vi har bestemt oss for å spille defensivt i første periode og det ser ut til å gå veldig bra. Moss får ingen gode sjanser og begynner å bli utålmodige. Planen vår fungerer og vi kommer til kontringsmulighet. 3 kjappe passninger som ender hos meg. Keeperen er ute av stilling og store deler av målet er åpent! Jeg får et kanontreff og pucken treffer nettveggen. MÅL! Mjøsa Pikes leder 1-0 etter 10 minutter spilt og er på god vei inn i finalen.
Sånn skal det allikevel ikke bli. Moss får blod på tann og vi blir for offensive. Etter 30 minutter med en voldsom kamp fra begge lag vinner Moss 3-2.
Vi er uansett veldig godt fornøyd med både resultat og spillet vårt. En av våre beste kamper noensinne.

Mjøsa Pikes ender på 3. plass i en nasjonal turnering. Den beste plasseringen vi har hatt.

Bilturen hjem går fort og praten går i hvordan vi skal bli enda bedre og motivasjonen for å trene er høyere enn noen gang.

Jeg vil avslutte blogginnlegget med å fortelle dere at kjelkehockey tilbudet i Lillehammer og Mjøs-regionen er åpent for alle, både med og uten funksjonsnedsettelse. Vi har også egen grasrotandel under Norsk Tipping og setter stor pris på om dere vil støtte oss her. «Mjøsa Kjelkehockeyklubb»

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X