Det er tid for nasjonal turnering i kjelkehockey! Dette har jeg gledet meg til. Spille kamp sammen med venner, naboer og familie, de jeg trener sammen med hver uke.
Mjøsa Pikes stiller med helt nye drakter for anledningen og jeg har fått nummeret jeg har spilt med helt siden jeg spilte junior fotball: Aanekre nr. 7.
Alle har ikke mulighet til å ta seg fri for å reise til Skien en hel helg for å spille hockey. Men vi har 5 påmeldte fra Mjøsa og inngår samarbeid med Tromsø og Nærbø for å få stilt fult lag.

Det er totalt 5 lag påmeldt for å slåss om tittelen: Norges beste kjelkehockey lag. Skien, Vålerenga, Moss, Bergen og Mjøsa Pikes.
Første kamp er mot Moss (Kråkene). Vi bærer preg av å være et nytt sammensatt lag og taper kampen 6-0.
Andre kampen går mot regjerende norgesmester Vålerenga. Her taper vi 3-0 men får til mye mer samspill og har en klar forbedring fra forrige kamp.
Neste kamp er mot hjemmelaget Skien, vi er spente og klare for å gi alt. Denne gangen klarer vi det og Mjøsa Pikes vinner sin første kamp på veldig lenge. All treningen vi har gjort på Lillehammer synes å virke og vi vinner solid 8-0. Dermed blir neste kamp desto viktigere, vinner vi den får vi semifinale mot Moss og kan få revansje på vår innledende kamp.
Siste innledende kamp går mot Bergen. Vi får en heftig start og leder 2-0 etter 37 sekunder. Det blir en målrik kamp for Mjøsa Pikes sin del og alle mjøsspillerne får satt pucken i nettveggen, bortsett fra keeperen da.. Vi vinner hele 10-0.

Siste dagen i Skien er da det virkelig gjelder. Mjøsa Pikes er i semi-finale for første gang i historien. Vi må spille om finale plass mot et lag vi tapte 6-0 mot i de innledende kampene. Men nå skal vi virkelig gi alt! Vi er også et mer samspilt lag nå, så dette har vi troa på. Vi setter oss ned i god tid før kampen for å lage en taktikk som gjør at vi kan slå dem.

Godt forberedt både taktisk og mentalt setter vi igang. Vi har bestemt oss for å spille defensivt i første periode og det ser ut til å gå veldig bra. Moss får ingen gode sjanser og begynner å bli utålmodige. Planen vår fungerer og vi kommer til kontringsmulighet. 3 kjappe passninger som ender hos meg. Keeperen er ute av stilling og store deler av målet er åpent! Jeg får et kanontreff og pucken treffer nettveggen. MÅL! Mjøsa Pikes leder 1-0 etter 10 minutter spilt og er på god vei inn i finalen.
Sånn skal det allikevel ikke bli. Moss får blod på tann og vi blir for offensive. Etter 30 minutter med en voldsom kamp fra begge lag vinner Moss 3-2.
Vi er uansett veldig godt fornøyd med både resultat og spillet vårt. En av våre beste kamper noensinne.

Mjøsa Pikes ender på 3. plass i en nasjonal turnering. Den beste plasseringen vi har hatt.

Bilturen hjem går fort og praten går i hvordan vi skal bli enda bedre og motivasjonen for å trene er høyere enn noen gang.

Jeg vil avslutte blogginnlegget med å fortelle dere at kjelkehockey tilbudet i Lillehammer og Mjøs-regionen er åpent for alle, både med og uten funksjonsnedsettelse. Vi har også egen grasrotandel under Norsk Tipping og setter stor pris på om dere vil støtte oss her. «Mjøsa Kjelkehockeyklubb»

X
%d bloggere liker dette: