Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke!

Eventyr

Det er planleggingsdag i barnehagen og vi vil ut på et lite eventyr og bestemmer oss for å ta beina fatt.. Eller vertfall elektrisk rullestol og manuell rullestol. Oda, søskebarnet til Viktoria kjører elektrisk rullestol med Viktoria på fanget og jeg henger etter med manuell rullestol og Nix (hunden) i bånd.

Ut på tur

Så bar det avgårde. Vi får mange blikk på den noe merkelige sammensetningen av turfølge, det har jeg blitt vant til etter mange år i rullestol. Men Oda synes det var veldig merkelig hvordan folk hilser og smiler. Så spør hun «hvorfor er ikke alltid folk så hyggelig?»  Det har jeg ingen fasit på, men det var vertfall koselig!

Mange hilsener og noen kilometer senere var vi fremme på lekeplassen. Da blir jeg virkelig positivt overrasket. Ingen trapper eller høye kanter. Her har de virkelig tenkt på tilrettelegging når det gjelder å komme seg frem. Jeg kunne til og med bli med på trampolinen i rullestol.

Lekeplassen

Jeg føler som pappa i rullestol at det var fremkommelig og fint. Jeg er allikevel litt usikker på hvordan det er for barn med funksjonsnedsettelser som vil leke. Trampolinen gikk fint med manuell rullestol. Huskene var store å fine. Men det er vanskelig å tilrettelegge for alle. Jeg synes Lillehammer har gjort en fin jobb med å tilrettelegge så godt som mulig.

Så skulle jeg i gang med den vanskeligste delen av turen; få med Viktoria hjem… «Hjemme har vi is» funket atter engang.

Takk for en fin lekeplass Lillehammer 😊

X
%d bloggere liker dette: