Lillehammer har fått en ny lekeplass

av | 7. nov 2019

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke!

Eventyr

Det er planleggingsdag i barnehagen og vi vil ut på et lite eventyr og bestemmer oss for å ta beina fatt.. Eller vertfall elektrisk rullestol og manuell rullestol. Oda, søskebarnet til Viktoria kjører elektrisk rullestol med Viktoria på fanget og jeg henger etter med manuell rullestol og Nix (hunden) i bånd.

Ut på tur

Så bar det avgårde. Vi får mange blikk på den noe merkelige sammensetningen av turfølge, det har jeg blitt vant til etter mange år i rullestol. Men Oda synes det var veldig merkelig hvordan folk hilser og smiler. Så spør hun «hvorfor er ikke alltid folk så hyggelig?»  Det har jeg ingen fasit på, men det var vertfall koselig!

Mange hilsener og noen kilometer senere var vi fremme på lekeplassen. Da blir jeg virkelig positivt overrasket. Ingen trapper eller høye kanter. Her har de virkelig tenkt på tilrettelegging når det gjelder å komme seg frem. Jeg kunne til og med bli med på trampolinen i rullestol.

Lekeplassen

Jeg føler som pappa i rullestol at det var fremkommelig og fint. Jeg er allikevel litt usikker på hvordan det er for barn med funksjonsnedsettelser som vil leke. Trampolinen gikk fint med manuell rullestol. Huskene var store å fine. Men det er vanskelig å tilrettelegge for alle. Jeg synes Lillehammer har gjort en fin jobb med å tilrettelegge så godt som mulig.

Så skulle jeg i gang med den vanskeligste delen av turen; få med Viktoria hjem… «Hjemme har vi is» funket atter engang.

Takk for en fin lekeplass Lillehammer 😊

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
okt 08 2019

Seriespill i kjelkehockey!

5 år har gått siden vi startet opp kjelkehockey miljø på Lillehammer. Det har vært mye trening siden den gang. Vi har spilt mange internkamp og deltatt på noen...
X