Lekeplass hvor pappa kan være med!

av | 30. sep 2018

Viktoria har allerede blitt 4år og vi har bygd lekeplass. Selv om det i utgangspunktet er Viktoria som skal leke der, så vil jeg ha muligheten til å være med. Men jeg vil ikke at det skal være en lekeplass som ser tilrettelagt ut, eller at folk umiddelbart tenker at her bor det en som har fysiske utfordringer. Jeg ville derfor tilrettelegge lekeplassen uten synlige ramper eller andre hjelpemidler.

Nå er lekeplassen endelig ferdig med siste tilskudd: Lekestue! Her har jeg vært litt snikker selv, og med god hjelp fra onkelungen min Eskil og onkelen min Jens bygde vi en platting med god plass til rullestol oppå og et hus med bred nok dør til at rullestolen min faktisk kommer inn. Opp til plattingen har vi lagd en liten bakke av jord så jeg kan trille opp.

Planering av tomt har vi fått hjelp av Jeistad Entrepenør som virkelig har forstått hva jeg trenger. God planering og veldig få kuler som kan være en utfordringer. Nå er det flatt og egentlig helt perfekt for rullestol. Selv om gress ikke er det beste underlaget å kjøre på.

Trampolina med roll-inn entrance for rullestol så jeg kan bli med å «hoppe» er også noe jeg synes er veldig kult! Samtidig som det er praktisk for Viktoria som kan hoppe rett på uten å måtte klatre opp en stige. Vi slipper også å ha sikkerhetsnett rundt hele.

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X