Jeg har lenge hatt lyst til å reise til USA og med kjelkehockeylandslaget fikk jeg muligheten! Vi fikk invitasjon til å bli med på samling sammen med det amerikanske kjelkehockeylandslaget. Dette var jeg utrolig spent på. USA vant Paralympics i Pyong Chang tidligere i år og er regjerende verdensmestere. Jeg kjente jeg både gruet og gledet meg til å trene med de beste. Kom jeg til å henge etter? Kom jeg til å drite meg ut på pasninger og skudd. Jeg har spilt kjelkehockey i 5år, men jeg har selv vært med å spille mot USA i Januar i år, og de har ferdigheter så det ser ut som de ikke har gjort noe annet hele livet.

Etter 26timers reise og 2dager med akklimatisering skulle vi sette i gang. Og programmet var tett! Første trening startet med et brak og intensiteten var på 100% allerede fra første øvelse. Jeg hang godt med og etter en par timer på isen satt jeg igjen med en god følelse. Ja, jeg bommet på en del pass og skudd. Men det gjorde jammen meg amerikanere også. Det som satte meg mest ut var intensiteten, skulle vi virkelig holde på sånn hele samlinga? Da kom det noen oppsummerende og for min del betryggende ord fra den amerikanske treneren. «We started out with high intensity here today guys, just to get you started» før vi avsluttet treninga med et felles kamprop: «NORSA!» en blanding av Norway og USA. 2timer senere startet neste trening, så her var det bare å henge med.

Etter noen dager med trening var det klart for kamp. Treneren hadde satt sammen noe de trodde kom til å bli ganske like lag og vi skulle spille blått mot rødt. Jeg er på det blå laget og starter i første rekka. Jeg hang godt med på farten, vertfall når jeg ikke hadde puck og det gikk egentlig ganske bra. Jeg gir alt jeg har og kjenner en som stuper inn i siden på kjelken min. Så blåser dommeren, jeg har fått straffe! … og JEG må ta den! Ohoi! Nå ble jeg skikkelig nervøs. I tillegg skal vi kjøre en variant av straffer som vi får skikkelig testet hurtigheten i kjelken. Så fort jeg har rørt borti pucken får alle andre begynne å pigge etter meg for å prøve å nå meg igjen og takle meg. Jeg tar noen skikkelig kraft tak og pigger ALT jeg har. Ingen når meg igjen og jeg fyrer av et skudd, keeperen reddet. Men kult var det uansett!

Blått lag taper første kampen 2-3 på straffer men slår bra tilbake dagen etter og vinner 3-2 på straffer. Etter mange harde taklinger og høy intensitet var vi ferdige. Helt mør i armene var det godt å være ferdig med hardeste samlinga jeg har vært på i min hockey karriere.

Så var det klart for avslutningsfest og Halloween! Alle spillerne har kjøpt seg kostyme. Her var det ikke bare ungene som kledde seg ut. Uansett hvor man så var det folk som var kledd ut. Det var ikke mye tid til å se og oppleve USA med all treningen vår, så da var det kult å få oppleve Halloween som en avslutning av amerikareisen.

Jeg reiser hjem med utrolig mye lærdom. Klarer vi å mikse sammen det beste av USA og Norge så tror jeg vi kan bli veldig gode og kjempe om medalje i VM Tsjekkia i april 2019!

X
%d bloggere liker dette: