«I’m dreaming of a green christmas»

av | 20. des 2018

Så var vi her igjen.. snø! Hjul som blir iskalde og vanskelig å komme frem med og som tar med seg masse snø inn så det blir klissvått over hele huset. Jeg synes allikevel det har blitt mye bedre, med litt forskjellige hjelpemidler er faktisk ikke vinteren så verst, egentlig ganske morsomt!

Jeg har fått ett ekstra sett med hjul som jeg skifter like fort som de fleste har på seg uteskoa, og med gummipigger og ekstra mønster i dekka klarer jeg å komme frem de fleste steder. Når det er nysnø så kan det likevel bli vanskelig å «gå» på tur med hunden Nix.

I mine første år i rullestol skulle jeg ikke ha elektrisk rullestol, det anså jeg som et hjelpemiddel for gamle og sterkt handicappede, og jeg ville være aktive og sporty selv om jeg hadde blitt skada. Med erfaringen jeg har fått etter mange år i rullestol ser jeg litt annerledes på dette og syns denne også kan være en del av sporty-Torstein.

Men da har jeg en elektrisk rullestol som er beregnet for å ta seg godt frem, og det gjør den virkelig, bare en gang jeg har blitt sittende skikkelig fast… Det var riktignok på et relativt dårlig tidspunkt. Jeg var litt stressa på morgenen her og Nix måtte ut på tur før jeg reiste på jobb. Jeg stakk ut og opp i den elektriske rullestolen med bare t-skjorte på. Det skulle jo være en kjapp tur. Naboen hadde akkurat vært her og brøyta med traktoren sin og lagd noen skikkelige store brøytekanter. Jeg måtte over for å komme meg videre og tok fart, men der ble jeg stående.. Brøytekanten hadde tatt tak i den elektriske rullestolen og jeg ble stående med brøytekanten midt under rullestolen. Uansett hvor mye jeg prøvde å vippe meg frem og tilbake sto den bom stille. Dette var tidlig på morgenen og det var ingen å se som kunne hjelpe meg. Og mobilen hadde jeg lagt igjen inne på lading. Da var det bare å rope på Nix så holdt vi varmen sammen i en 10 minutters tid før det endelig kom en hjelpende sjel som fikk dytta oss over kanten. Så neste gang tar jeg med mobilen.

Jeg og datteren min Viktoria har det også mye moro med den elektriske rullestolen, det er ikke alle som har egen skyss rett utafor døra. Med denne drar jeg Viktoria opp bakkene mens hun henger bak både på ski og med akebrett.

Den fungerer også veldig fint til brøyting, her monterer jeg snømåken frampå rullestolen også er det bare å dundre snøen dit jeg vil. De første åra i rullestol så jeg veldig mørkt på vinteren og snøen, men ettersom jeg har tilpasset meg og funnet hjelpemidler som fungerer så har snøen blitt noe morsomt igjen, og jeg kan synge «I’m dreaming of a white christmas»

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X