Hvorfor kjøpe shorts nå?

av | 16. okt 2019

Sommersesongen er på hell. Og de fleste skifter garderobe til vinterlig bekledning og varme bukser. Men jeg foretrekker fortsatt shorts for mange anledninger. Har det rabla fullstendig for meg?

Det er lett å tenke det for en butikkansatt om jeg kommer inn i februar og lurer på om de har kortbukser. Eller de tror jeg skal på ferie. Men sannheten er at jeg bare er lat.

Høyvannsbukser til korte bein

Jeg blir nok lettere avslørt på bakgrunnen for interessen om jeg kommer i tilpasset høyde. Med de korte protesene er det faktisk veldig praktisk å bruke shorts. Riktignok ser det ut som høyvannsbukser, men det tåler jeg greit for å slippe å legge opp langbukser. Og om sommeren går jeg veldig ofte i shorts uavhengig av høyde.

Tungvint å ta på lange bukser

Egentlig kunne jeg nok definert shorts som et helårsprodukt med lange bein og. Men jeg føler det er litt unaturlig å sprade rundt med bare legger i snødrev. Selv om leggene er skikkelig kule! Og selv om det er metall fra kneet og ned, så gir lenger bukser noe beskyttelse mot kulde. Men jeg må innrømme at jeg synes det er mye mer tungvint å ta på lange bukser. Stive ankler under en kunstig legg hekter seg fort opp.

Selv om jeg stadig bruker shorts på korte bein, må jeg likevel ty til noe ekstra isolasjon. Derfor er jeg vel blant de få som kombinerer stillongs og shorts. Jeg liker lave temperaturer, men det er ikke godt å fryse i over lengre tid. Så litt komfort er viktig. Og for meg er alltid funksjonalitet og praktiske hensyn viktigere enn forfengelighet.

God vinter i langbukse. Jeg tar fram de korte.

Se også

Geir Arne på fjelltur med korte proteser og staver. Foto.
jan 21 2024

Våre fjell?

Bruken av fjellområdene i Nord-Gudbrandsdal er gjenstand for mye debatt. Interessekonfliktene skjerpes nå når villreinen har fått bekreftet svært dårlige levekår....
En dame med grå genser sitter foran en pc. I bakgrunnen en skjerm med et bilde av en hjemmeside
des 19 2023

Nye tider, nye sider

Høsten har vært en tid for oppussing og veivalg i Funkibator. Det var på tide å rydde i ambisjoner og mål. Det gjelder å finne tilbake til utgangspunktet. Formålet med...
To menn står utenfor en grind
mar 06 2023

Bli med Stian å gå mot kreft og ensomhet!

Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt...
To menn kommer gående mot kamera på sti.
des 12 2021

Universell utforming i villmark

Målsettingen med universell utforming bør være å gi like muligheter. Men når beveger vi oss ut av vårt menneskeregulerte samfunn til det økologiske mangfoldet? Skal...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
des 31 2020

Hva lærte jeg av 2020?

Det er sagt mye om året 2020. Veldig mange har slaktet det. Selvsagt kunne jeg godt unnvært smittefaren, men mine egne erfaringer fra i år ville jeg ikke vært foruten....
aug 28 2020

Moskussafari med barn.

«Ser du den?» Jeg peker over mot andre siden av dalen. To unger ser febrilsk. En tror han ser den hun andre er mer i tvil. Forskjellen mellom moskus og stein kan være...
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
jul 15 2020

Tour de Dovre: Opplevelser fra en håndsyklist

«Det var en strålende tur! Og Grimsdalen var bare helt fantastisk!» Stemmen fra Bergen tilhører en overveldet håndsyklist som ringte meg etter Tour de Dovre. Hein...
X