Da var vi skikkelig igang igjen. Hvert år har Zlin i Tsjekkia en kjelkehockey turnering og denne gangen fikk jeg være med! Vålerenga stiller med mikset lag fra Norge og jeg er en av de heldige som har fått en plass! En ting som jeg ikke var klar over når jeg begynte å spille hockey på toppnivå var reisen utenom som jeg får oppleve. Jeg ble jo med for å spille hockey å være på isen. Men jammen har jeg opplevd mye av alt rundt også, på dette året jeg har vært på landslaget. Så bar det avsted til Gardermoen og en kjapp flytur ned til Praha. De fleste nordmenn stopper nok der, men vi skulle videre. 3 timer med buss så var vi fremme i Zlin, en by med 75 000 innbyggere og ikke en sjel som kunne engelsk (virket det som på meg vertfall).

Første kamp gikk mot Italia. Etter straffetap mot de i Paralympics var vi skikkelig gira på omkamp! Vi gikk hardt ut å ledet lenge 2-1. Så fikk italienerne inn et mål og vi lå likt igjen. 1 sekund etter ordinær spilletid satte vi pucken i nettveggen. Dommeren annullerte målet og vi måtte ut i straffer. Det måtte 13 straffer til for å avgjøre en vinner. Men igjen var det Italia som trakk det lengste strået og vant.

Etter mange kamper endte Vålerenga på 3. plass back Tsjekkia og Italia. Da var det tid for fest! Her hadde Tsjekkerne virkelig ikke spart på noe. Premieutdeling etterfulgt av gallamiddag og danseshow for alle deltagerne. Jeg viste at Tsjekkia er en hockey nasjon. Men lite viste jeg om at det var såpass «stort» med kjelkehockey også.

Nå kan jeg kryssa av Tsjekkia på verdenkartet som jeg har hengende på veggen. Det er moro å kunne oppleve verden og drive med en idrett jeg elsker, samtidig!

 

X
%d bloggere liker dette: