Hockey livet – En reise full av opplevelser

av | 16. sep 2018

Da var vi skikkelig igang igjen. Hvert år har Zlin i Tsjekkia en kjelkehockey turnering og denne gangen fikk jeg være med! Vålerenga stiller med mikset lag fra Norge og jeg er en av de heldige som har fått en plass! En ting som jeg ikke var klar over når jeg begynte å spille hockey på toppnivå var reisen utenom som jeg får oppleve. Jeg ble jo med for å spille hockey å være på isen. Men jammen har jeg opplevd mye av alt rundt også, på dette året jeg har vært på landslaget. Så bar det avsted til Gardermoen og en kjapp flytur ned til Praha. De fleste nordmenn stopper nok der, men vi skulle videre. 3 timer med buss så var vi fremme i Zlin, en by med 75 000 innbyggere og ikke en sjel som kunne engelsk (virket det som på meg vertfall).

Første kamp gikk mot Italia. Etter straffetap mot de i Paralympics var vi skikkelig gira på omkamp! Vi gikk hardt ut å ledet lenge 2-1. Så fikk italienerne inn et mål og vi lå likt igjen. 1 sekund etter ordinær spilletid satte vi pucken i nettveggen. Dommeren annullerte målet og vi måtte ut i straffer. Det måtte 13 straffer til for å avgjøre en vinner. Men igjen var det Italia som trakk det lengste strået og vant.

Etter mange kamper endte Vålerenga på 3. plass back Tsjekkia og Italia. Da var det tid for fest! Her hadde Tsjekkerne virkelig ikke spart på noe. Premieutdeling etterfulgt av gallamiddag og danseshow for alle deltagerne. Jeg viste at Tsjekkia er en hockey nasjon. Men lite viste jeg om at det var såpass «stort» med kjelkehockey også.

Nå kan jeg kryssa av Tsjekkia på verdenkartet som jeg har hengende på veggen. Det er moro å kunne oppleve verden og drive med en idrett jeg elsker, samtidig!

 

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X