Handicap til Handyman

av | 2. jul 2019

Søsteren min Marita har tatt over barndomshjemmet mitt og lagt om den tradisjonelle gårdsdrift. Nå er det mange spreke ideer samtidig som hun levere inn på tunet tjenester til kommuner i dal’n. Jeg og familien min er så heldige at vi har fri tilgang til gården og denne uka skulle vi dit for å jobbe med et nytt konsept: Eventyrlige Opplevelser!

Marita har invitert venner og familie for å oppleve gården, men også for å jobbe litt med utvikling av prosjektet. Så endelig fikk jeg jobbet litt med praktiske ting igjen. Jeg har drevet mye med rullestolmekking, småmekking på huset og utearealet her hjemme. Men snekring og lage ting har jeg ikke gjort siden før jeg ble skadet.

Marita har alltid stilt opp for meg og har vært en av de personene som ikke har sett på meg med sympati etter at jeg ble skadet, det liker jeg. Sånn var det også denne uka. Her ble jeg satt til forskjellige arbeidsoppgaver, akkurat som alle andre. Det er nok noe Marita ikke tenker noe særlig over, og heller ikke jeg. Men når jeg tenker etter er dette noe jeg setter utrolig stor pris på.

Eventyrlige Opplevelser er et prosjekt som Marita og samboeren Eskil har startet og som er både innovativt og har vekstpotensiale, og noe jeg har skikkelig stor tro. Det hele startet vel egentlig at Marita er et friluftsmenneske og elsker naturen. Så kom ideen om overnatting på lands og til vanns og i lufta med!
Nå har de fått bygget et flyttbart hotellrom som kan settes nesten overalt og med en helt unik plassering og muligheten for idyll er uendelig!

Jeg fikk i oppgave å bygge søppelholdere av tre så gjesten slipper å kaste søpla si i søppelsekker som henger på et tre. Ja her skal alt være så gjennomført og fint som mulig og være gjennbruk eller være laget av naturmaterialer. Det å bruke stikksag, hammer, drill og sag ga meg skikkelig godfølelse. Jeg har savnet litt praktisk arbeid.

Samtidig er jeg med på en byggeprosess av en flyttbar utedo. Her har de virkelig tenkt tilrettelegging og komfort. Utedoen skal ha rampe opp og akkurat nok plass til at jeg kan snu meg innendørs. Endelig kan jeg også bli med på skogstur uten å være redd for ikke å ha tilgang til toalett. Jeg gleder meg til dette blir ferdig!

Det var en uke med bygging av ulike elementer til «skogsoasen». For å gjøre ting fint, vakkert og rett og slett eventyrlig. De skal levere helhetlig opplevelse, med overnatting, lokalmat og aktivitet tett på naturen. Dette er noe som bare må oppleves.

Sjekk ut https://eventyrligeopplevelser.no/ for mer informasjon.

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X