For noen år siden kom det en helt ny rullestol på markedet. Panthera X, et svensk firma hadde laget den letteste rullestolen noensinne. 3.4 kilo med fast stiv ramme som gjør at den responderer mye kvikkere på alt jeg gjør og rett og slett en helt super rullestol. Som jeg har nevnt tidligere i blogg innlegg er vi heldige i Norge som får dekket en rullestol av staten.

Man kan likevel søke om å få en til om man har behov for det, men må da ha en god begrunnelse hvorfor man skal ha en til. Jeg har lenge hatt ute og inne hjul og skiftet hjul på rullestolen når jeg har vært ute. Når jeg er ute på tur med hunden min Nix drar jeg allikevel med med grus og dritt inn via stolen i seg selv og framhjulene som jeg ikke får skiftet. Jeg bestemte meg derfor om å søke etter en rullestol som jeg skulle ha til utebruk og en som jeg skal ha inne.

Jeg var på utprøving på ny type rullestol i Mars og ville ha en som tåler en støyt i forhold til den superlette rullestolen min på 3.4kilo. Den jeg har er laget av karbon og om jeg går på trynet med Nix eller kjører av veien med rullestolen så er det stor sjanse for at noe ryker. Jeg har allerede måtte bestille ny front på denne rullestolen to ganger på grunn av en skikkelig velt midt i byen. Valget falt derfor på en mer hardfør type rullestol denne gangen.

Argumentasjonen min for å ha en uterullestol og innerullestol ble godkjent og det var tid for å bestemme seg for farge. Skulle jeg ta en vanlig farge som svart eller hvit? Nei, denne gangen vil jeg ha en rullestol som skiller seg litt ut. Fargen ble derfor samme fargen som vi har på kjelkehockey klubben vår Mjøsa Pikes, grønn! Jeg fortalte samboeren min Tove om fargevalget mitt den 1. april og akkurat den aprilsnarren skulle hun ikke gå på nei! «Ja særlig som du skal trille i grønn rullestol i fine selskap». Lite ante hun om at jeg faktisk hadde bestilt en grønn rullestol.

Litt av grunne til at jeg ville bestille grønn rullestol denne gangen er fordi de fleste av de jeg kjenner ikke ser forskjell på en aktiv rullestol og en vanlig rullestol. De fleste tenker nok en rullestol er en rullestol. Denne type farge på rullestol har nok de færreste sett, og kanskje vil noen tenke: «oi for en kul rullestol». Da har jeg oppnådd det jeg ville. For meg er det mange ting som spiller inn. Rullestolen er faktisk en stor del av meg.  Den må ha akkurat passe sittebredde, både for sittekomfort, men også fordi jeg skal klare å komme meg inn gamle dører som ofte kan være 70cm smale. Jeg trenger en brems som kan gjemmes under sete på stolen når jeg ikke bruker den. Dette for å ikke splitte neglen min på tommelen når jeg skal ha kappløp med Viktoria bort til lekehuset. Jeg vil ha en forholdsvis lav rygg på stolen for å trene min egen rygg. Ja det er mange ting som spiller inn.

Det gikk faktisk også veldig fint å være i barnedåp med grønn rullestol, selv om det kanskje ikke helt matchet den grå dressen min. Jeg skal gå til innkjøp av et bare grønne solbriller, så blir det bra.

X
%d bloggere liker dette: