Jeg har hørt at jeg har gått på protesenes Rolls Royce med mine C-Leg. Da har jeg i så fall fått prøve Ferrari nå!

Det har nå gått litt over en halv uke, og jeg er imponert. Riktignok har jeg mye å lære, men mine første dager på Otto Bock Genium har vært en gjennomgående strålende opplevelse! Ikke bare som en teknisk nyvinning i seg selv, men jeg kjenner forbedringene direkte på kroppen.

Allerede første dag skjønte jeg at her kan jeg spare kroppen for mange senskader. Jeg hadde gått til OCH på morgenen fra hjemme med mine C-Leg. På den to kilometer lange turen kjente jeg press og ubehag i hylsene. Jeg hadde en formening om at det kun var hylsen som passet litt dårlig. Men der kom jeg på helt nye tanker da jeg gikk hjem igjen. Alt fløt mye bedre og jeg merket ikke noe til det ubehaget jeg hadde om morgenen. Her er nok en av de store fordelene med Genium. Uten å gå inn på tekniske spesifikasjoner, så flyter gangen mye bedre. Leddene leser min gange på en helt annen måte og utfører bevegelsene på en mye mykere måte. Resultatet ble lyst til å bare gå lenger!

Alle fordeler har jeg ikke klart å utnytte. Kneleddene skal kunne løfte seg opp trapper. Det får jeg nok bare delvis til. Og jeg har gått på trynet (eller knea) noen ganger i forsøkene. Men så har jeg ikke trent mye spesifikt heller. De gangene jeg har forsøkt, har jeg også med meg en bag eller noen andre forstyrrende elementer. Men nyvinninger krever kompetanse og erfaring. Siden jeg også er den første i Europa (som jeg vet) med dette på begge bein, så må jeg ty til amerikanske videoer for å tilegne meg brukererfaring. Men det må da være mulig!

Nå skal jeg ha disse beina et par uker på prøve. Mine egne kommer over sommeren. Jeg gleder meg til nye tider i Ferrari etter mange gode år på Rolls Royce!

X
%d bloggere liker dette: