Første fotballtrening på 19år!

av | 9. jun 2020

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i fotball når jeg ikke kan bli med selv. Vi har jo spilt basket og ishockey sammen, men fotball der er jeg ikke fryktelig god lenger. Jeg har brukt armene til å bevege beina og sender av gårde noen veldig slappe og svake pasninger, så jeg skjønner godt at Viktoria ikke synes dette er veldig morsomt. Hun liker å være med på ting som jeg driver med og hun forstår at fotball ikke akkurat er sporten for meg lenger.

Lag

Nå har pappen til en i barnehagen startet opp fotball lag for 5/6 åringer og jeg spurte Viktoria om hun ville være med på det. Hun var ikke spesielt interessert i starten. Jeg har virkelig ønsket dette så jeg fortalte litt om min egen historie med fotball som var inngangsporten min til et aktivt liv. Med litt ekstra engasjement og glød i stemmen vekket jeg interessen også til Viktoria.

Treningsbilde

Å se det standard første treningsbilde med ene foten på fotballen og et glis på Viktoria var både veldig godt og vondt å se. Er det en ting jeg savner, så er det å spille fotball. Jeg får mye av det samme med rullestolbasket og kjelkehockey. Men det var noe spesielt med fotball som jeg likte veldig godt. Samtidig var det veldig godt å se at Viktoria har tatt opp sporten jeg var så glad i, og jeg håper hun får like mye glede av det som jeg gjorde.

Trening

Første trening startet rolig, litt sjenert som eneste jente på laget og mange ukjente fjes skjønner jeg det godt. Men når hun først kom i gang var det bare så vidt jeg fikk snakke med henne. En tommel opp en gang iblant for å bekrefte at hun likte det og et par vannpauser var alt hun hadde tid til, ellers var det full fokus på innside spark og det å bruke føttene istedenfor hendene til å bevege ballen. Til slutt var det kamp og selv om Viktoria sitt lag tapte var dette noe hun likte veldig godt.

Både Viktoria og pappa gleder seg til nesten fotballtrening! 😀

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
okt 08 2019

Seriespill i kjelkehockey!

5 år har gått siden vi startet opp kjelkehockey miljø på Lillehammer. Det har vært mye trening siden den gang. Vi har spilt mange internkamp og deltatt på noen...
X