Gode spor, fint søndagsvær (litt dårligere lørdag) og vilje av stål. Rammene var gode for Momentum sin skisamling på Venabu i januar.

Noen var nok litt bekymret uka før samlingen på Venabu. Det var kaldt. Men temperaturen steg til helga. Riktig nok ødela det litt for utsikten mye av lørdagen., men det ble behørig kompensert mot kvelden og søndag.

Det var en motivert gjeng som måtte til formiddagsøkten. Det er et svært motiverende element ved å arrangere for Momentum. Deltakerne vil og tør å prøve grensene.   Anette Syversen er et godt eksempel på stålviljen hos deltakerne. Hun har amputert arm og ben på venstre side og har ikke erfaring med ski etter amputasjonen. Likevel kom hun til fjells og leide ski for helgen.  Naturlig nok preget usikkerheten henne i starten. Men noe av kvaliteten med Ringebufjellet og Venabu er at det er lett å finne terreng for alle. Og vannet rett ved hotellet er paddeflatt. Et perfekt sted for nybegynnere å kjenne på balanse og gli uten å møte utfordringer med bakker. Lørdagen brukte Anette godt i nærområdet. Og søndag tok hun utfordringen. Hun ble med piggerne på en fire kilometer lang runde.

Gruppen i år telte 23 stykker med stort og smått. Kjartan Nesbakken Haugen var kyndig instruktør og viste fram både diagonalgang, staking og hvordan forsere bakker. Alle orket ikke å bli med på samtlige økter, men alle gjorde en god innsats etter evne. Det blir det godt miljø av. Venabu Fjellhotell bidrar også godt til å skape gode rammer for en trivelig helg.

X
%d bloggere liker dette: