Det er nå femte året Momentum er på Hjerkinn Fjellstue sammen med Funkibator. Været har stort sett vært på vår side under disse arrangementene. Kanskje det er humøret til deltakerne som smitter over?

Fredag viste riktignok Dovrefjell seg fra en litt villere side. Vindmåleren ved E6 rapporterte vindkast opp mot liten storm, og regnbygene rullet over oss. Noen ble nok litt skeptiske med tanke på turvær de nærmeste dagene. Men Yr fikk rett. Det bedret seg kraftig over natten.

Vi var tjue deltakere denne gangen. Flere har vært med mange ganger og er godt kjent med både stedet og hestene. Andre var her for første gang. Denne miksen er ideell for samlingen. Da kan noen formidle sine erfaringer. Erik Ax er samlingens nestor og hadde som vanlig varmet opp med en ukes ridetur i fjellet. I år hadde han også med seg en egen løftemekanisme for å komme lettere opp i salen.

Selv om været var fint lørdag, gjorde vindforholdene det kaldt å ta den tradisjonelle turen opp til Viewpoint Snøhetta. Martin (Hjerkind, vår eminente hesteinstruktør – red. anm.) besluttet derfor å ta en ny rute. Vi red mot Hageseter Turisthytte og hadde en sving innom Vesle-Hjerkinn. Et bra alternativ og betraktelig lunere. I mellomtiden hadde tre stykker startet å gå opp mot Viewpoint. Vi snudde to, men John Arne ville gå helt opp. Han ble da den eneste som så moskus i gruppa på lørdag. Alle klarte imidlertid å komme seg til Hageseter for en felles lunsj. Vaflene smakte for øvrig fortreffelig!

Mange hadde egne gjøremål og lange reiser søndag. Derfor ble cirka halvparten igjen til lunsj. På formiddagen delte vi gruppa i to. De fleste fikk med seg moskus oppe ved Viewpoint, mens resten gikk en runde i fangstminneparken ved Villreinsenteret. Dette har blitt en godt tilrettelagt runde som forteller om fangsttradisjonene i fjellområdet rundt Dovrefjell.

Momentum har klart å skape en tradisjon av denne helgen. Nå har så mange vært med mange ganger vi kommer til å legge opp til en videreutvikling. Neste år satses det på å splitte ridegruppa på deler av turen slik at noen kan få prøve litt mer fart. Men fortsatt skal det være rom for de uten erfaring – og de som heller ønsker å komme seg fram i naturen uten hest. Vi satser på fortsatt bra vær og blide deltakere!

X
%d bloggere liker dette: