Et eventyr er dokumentert

av | 19. des 2012

Jeg har nettopp sett min egen turidé på film. Og jeg klarer ikke legge meg før jeg har fått reflektert litt over TV-programmet.

Først og fremst – tusen takk til Arne Rostad som har regissert denne filmen. Du har fått fram en helhet i filmen som jeg ble betatt av. Og jeg visste hva som skulle skje. Innslagene med Sonja Barth inne i filmen styrket den utrolig. Det ble en reise i flere dimensjoner. Jeg vil også takke Øyvind Saugerud og Kristoffer Carstens som kompletterte dette filmteamet til en fantastisk gruppe som ble en del av turgjengen. Dere er en fornøyelse å være med.

Andreas Dreyer og Fabelaktiv ved Arild Halvorsen og Hanne Sundby trodde på ideen og ville være med å satse.  Og som fikk NRK interessert. Sammen med Anita Akselsen i Fabelaktiv og Kristina Skamsar har dere holdt i trådene rundt filmproduksjonen.

Maria Kampesæter har tatt mange fine bilder på turen som jeg har fått lov til å bruke videre.

Østnorsk filmsenter, Oppland og Hedmark fylkeskommune, Regionrådet i Nord-Gudbrandsdal, Nasjonalparkstyret for Rondane, Dovre, Sel og Folldal kommuner og Fylkesmannen i Oppland for gode bidrag til finansiering av filmen. Og alle næringsaktører og privatpersoner som stilte velvillig opp! En fullstendig liste finner dere her: Liste over støttespillere.

Vi møtte fantastiske mennesker som alle har en kjærlighet til området. Gro Heitkøtter har det i blodet. Kari Svendsgard og Trond Toldnes lever av det. Maria Grønkjernet kommer nok gjerne til å leve av naturen på en eller annen måte. Mitt tips er som eventyrer.

Sonja Barth fortjener sitt eget avsnitt. Jeg er så glad for å ha møtt Sonja. Hun er en vis dame som har et stort hjerte og mye kunnskap. Og vi fikk dele mye av hennes filosofi med Norges befolkning.

Til slutt vil jeg takke mine turkamerater:

  • Jonas hadde et brennende ønske om å bli med på tur. Han fikk utfordringen om å bestige Veslesmeden og satset.
  • Mathias hoppet inn i en tur med «gærninger» rett fra turné over dammen. Allerede ved første møte i Glupen fant vi tonen og jeg fikk mye inspirasjon av han.
  • Tor Olav er hjelpsom og snill. Han støtter i en hver situasjon og er full av empati. Jeg har aldri opplevd noen som er så flink til å gå sakte «på kommando».
  • Inge som er mannen med en direkte framføring jeg bare synes er herlig. En humoristisk tone og likevel bunn ærlig.
  • Og så pappa. Du har nok hatt mye av den kunnskapen du delte i mye av mitt liv. Selv om du også utvikler deg. Det du viste og var på denne turen ga meg et enda sterkere bilde av deg som en solid og nær mann både som person fagmann. Jeg håper å kunne videreføre verdiene.

Nå er jeg spent på hvor mange som ville se programmet. Tusen takk til dere som gjorde det!

Se også

Tekst: Take the risk or lose the chance
mai 24 2024

Interndiskusjon i hodet (prokrastinering)

Det siste året har jeg hatt mange diskusjoner med meg selv. Som regel forløper det seg slik: «Her var de en interessant artikkel. Dette burde jeg skrive om.» «Hvorfor...
Geir Arne på fjelltur med korte proteser og staver. Foto.
jan 21 2024

Våre fjell?

Bruken av fjellområdene i Nord-Gudbrandsdal er gjenstand for mye debatt. Interessekonfliktene skjerpes nå når villreinen har fått bekreftet svært dårlige levekår....
En dame med grå genser sitter foran en pc. I bakgrunnen en skjerm med et bilde av en hjemmeside
des 19 2023

Nye tider, nye sider

Høsten har vært en tid for oppussing og veivalg i Funkibator. Det var på tide å rydde i ambisjoner og mål. Det gjelder å finne tilbake til utgangspunktet. Formålet med...
To menn står utenfor en grind
mar 06 2023

Bli med Stian å gå mot kreft og ensomhet!

Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt...
To menn kommer gående mot kamera på sti.
des 12 2021

Universell utforming i villmark

Målsettingen med universell utforming bør være å gi like muligheter. Men når beveger vi oss ut av vårt menneskeregulerte samfunn til det økologiske mangfoldet? Skal...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
des 31 2020

Hva lærte jeg av 2020?

Det er sagt mye om året 2020. Veldig mange har slaktet det. Selvsagt kunne jeg godt unnvært smittefaren, men mine egne erfaringer fra i år ville jeg ikke vært foruten....
aug 28 2020

Moskussafari med barn.

«Ser du den?» Jeg peker over mot andre siden av dalen. To unger ser febrilsk. En tror han ser den hun andre er mer i tvil. Forskjellen mellom moskus og stein kan være...
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
X