Helt siden Tatjana traff meg, har hun vært interessert i beina mine. Nå synes jeg derfor at det er på tide at hun ble med og får se på når nye bein fødes.

Det er mange fasetter ved å bytte bein. Noe var allerede forberedt før jeg og Tatjana kom inn fredag. Jeg hadde allerede vært hos OCH Ortopedi en tur for å få tilpasset hylser. Hylsene stod nå klare påmontert noen lange legger i prøverommet. Der ble vi møtt av Elin og Hanne fra OCH, og Helge og Tommy fra OttoBock. “Är du nöjd med din höjd?” spurte Tommy. Nå var valget mitt. “Det er litt tungvint å bytte alle buksene. Vi beholder høyden.”

Genium X3 er en forbedring av mine tidligere Genium. For meg er det et poeng å ha ett sett med bein som kan brukes til mest mulig. Jeg har lite sans for å dra med meg alt for mange egne føtter på tur. Det tar mye plass og er også lite samfunnsøkonomisk. Genium X3 kan jeg til og med bade med om jeg ønsker.

Etter måling av lengder og påfølgende kapping av leggbein, var det klart for å hoppe i beina. “Wow, du har fått kraftige legger!” kom det fra Tatjana. Sammenlignet med mine tidligere tynne stilker, så det ut som jeg hadde jobbet hardt på treningsstudio. Men der har jeg nok jukset litt…

Det er mye teknologi i tilpasningen. Oppsettet måles med laser og innstillinger programmeres via en PC. Siden jeg hadde Genium fra før, tok vi utgangspunkt i mine gamle innstillinger. Men fortsatt måtte jeg avsløre vekta mi. Dessverre er det ris til egen bak å ljuge. Det påvirker funksjonaliteten. “Nu kan du gå upp och gå tio steg för att kalibrera ditt knä.” Jeg gikk litt rundt. “Det føles som at høyre bremser mer enn venstre og jeg tror vi bør stille hælen litt ned på den foten og,” kom det raskt fra meg. Det hjelper med snart 40 års erfaring på proteser. Avvik merkes fort. Hanne fant fram umbrakonøkkelen og jeg startet en ny testrunde. “Dette kjennes bra!”

Under tre timer etter vi kom, var beina justert og klare til bruk. Denne gangen var det en smertefri fødsel, selv om det ofte kommer noen behov etter et par dager i det fri. Jeg må nok gå mye, for det er skritteller i beina.

 

X
%d bloggere liker dette: