Den store fasanjakten (og andre opplevelser fra Wales)

av | 7. apr 2012

Overskriften er egentlig bare en detalj fra oppholdet i Wales, men den vil garantert bli husket. Vi ble ufrivillig fasanjegere på tur til Derby. Plutselig var fuglen foran bilen, og like fort forsvant den under. Det er aldri moro å treffe noe på vegen, men sjåføren hadde ikke annet valg enn å meie ned fasanen. Egentlig rakk han ikke å reagere på det en gang.

Alle eventyr trenger ikke være fysiske utfordringer. Og noen kan være å gjenoppleve gamle minner. Min påske ble en reise tilbake i tid og rom. I alle fall i form av minner. Samtidig gir det nye ideer.

Det er 18 år siden jeg fullførte min Bachelorgrad i Manchester. Etter det har jeg vært i området kun to ganger. Den siste gangen var i 1997. Når det går så lang tid, er det lett å miste kontakter og venner fra studietiden. Alle drar hvert til sitt og starter nye epoker i livet. Da blir også terskelen for å komme tilbake til stedet høyere.

Alastair var en gutt som bodde i samme leilighet i Weston Hall siste året jeg studerte. Han kom fra en gård rett ved Wrexham i Wales. Vi og Pete i samme leilighet fant på mye og gutta kom til Norge sommeren etter på besøk. Men etter ble det mye mindre kontakt og det tok flere år før sosiale media gjenopprettet kommunikasjonen. Jeg fant igjen Alastair på LinkedIn. Vi hadde noen sporadiske meldinger med ønske om besøk, før jeg endelig tok steget i vinter.

Det er alltid spennende å returnere til steder jeg har vært for lenge siden.  Blandingen av forventning og litt frykt er der. Vil jeg kjenne igjen Alastair? Har vi noe å snakke om? Hvordan ser det ut der?

Frykten ble blåst bort ganske fort. I alle fall frykten for pinlig taushet. Nå hjalp jeg nok litt til der på en ufrivillig måte ved å glemme igjen Ipaden min på flyet. Det førte til litt hektisk aktivitet på flyplassen rett etter jeg hilste på Alastair. Vi fant fram til en informasjonsdisk og fikk veldig god hjelp. Resultatet ble at jeg fikk med meg Ipaden fra flyplassen. Flaut, men likevel en flott icebreaker.

Familien til Alastair driver gård med storfe og sauer. Da jeg var der sist hadde de over 2000 sauer. Nå hadde de redusert antallet sauer kraftig. Men fortsatt er 800 godt over mange gårdsbruk i Norge. Samtidig er kravene til fjøs lavere, siden klimaet også er noe mildere.

Jeg hadde besøkt Alastair en gang før da jeg studerte. Da bodde han på gården til foreldrene. Nå hadde han eget rekkehus i typisk britisk stil. Til og med teppe på gulvet i ett av to bad. Jeg slutter aldri å la meg fascinere av denne varianten på badegulv. Gjesten ble plassert i et koselig rom, før ukens planer ble diskutert. Det eneste vi hadde avtalt på forhånd var å besøke den lokale puben, Bridge End. Den har blitt kåret til årets pub av organisasjonen CAMRA (Campaign for Real Ale). Bridge End er fri for TV og andre distraksjoner. Vi kom tilbake tirsdag og deltok i quiz. Lokalene fra stappfulle på en tirsdag og det var en flott opplevelse med skikkelig pubkultur igjen.

Vi hadde flere rundturer i bil de dagene jeg var på besøk. Llangollen er verdt et besøk. Foruten jernbanen som nå brukes i turistsammenheng (blant annet med Lokomotivet Thomas noen helger i året), så var Plas Newydd et interessant sted. Både i forhold til beboerne der og byggverket. Rundt Llangollen er det jordbruksområder og Snowdonia National Park er også i nærheten. Nasjonalparken må undersøkes for turmuligheter til en senere anledning.  Kanskje dette er en mulig påskerute?

Se også

Tekst: Take the risk or lose the chance
mai 24 2024

Interndiskusjon i hodet (prokrastinering)

Det siste året har jeg hatt mange diskusjoner med meg selv. Som regel forløper det seg slik: «Her var de en interessant artikkel. Dette burde jeg skrive om.» «Hvorfor...
Geir Arne på fjelltur med korte proteser og staver. Foto.
jan 21 2024

Våre fjell?

Bruken av fjellområdene i Nord-Gudbrandsdal er gjenstand for mye debatt. Interessekonfliktene skjerpes nå når villreinen har fått bekreftet svært dårlige levekår....
En dame med grå genser sitter foran en pc. I bakgrunnen en skjerm med et bilde av en hjemmeside
des 19 2023

Nye tider, nye sider

Høsten har vært en tid for oppussing og veivalg i Funkibator. Det var på tide å rydde i ambisjoner og mål. Det gjelder å finne tilbake til utgangspunktet. Formålet med...
To menn står utenfor en grind
mar 06 2023

Bli med Stian å gå mot kreft og ensomhet!

Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt...
To menn kommer gående mot kamera på sti.
des 12 2021

Universell utforming i villmark

Målsettingen med universell utforming bør være å gi like muligheter. Men når beveger vi oss ut av vårt menneskeregulerte samfunn til det økologiske mangfoldet? Skal...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
des 31 2020

Hva lærte jeg av 2020?

Det er sagt mye om året 2020. Veldig mange har slaktet det. Selvsagt kunne jeg godt unnvært smittefaren, men mine egne erfaringer fra i år ville jeg ikke vært foruten....
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
En fin start på turen
jun 01 2020

Badetemperatur – 2 centimeter

Det er 19. april og jeg har hatt årets første bad. Hva gjør man ikke for å redde telefonen sin? Det var også det mest dramatiske med vår første skikkelige tur i...
X