Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt kjent med en. Hvis dere bor mellom meg og Nordkapp, har dere også muligheten til å berike livet i løpet av de neste månedene.

Stian går mot kreft og einsemd

I går ettermiddag gikk jeg ut på tur for å møte en gjest. Stian Haugland hadde fått telefonnummeret mitt av Marita Aanekre og ringte meg et par dager før. Han var på vandring Norge på langs og trengte overnatting. Jeg hadde fått noe innblikk i prosjektet hans og syntes det var hyggelig å kunne bidra.

Prosjektet hans heter «Stian går mot kreft og einsemd». 1. januar startet han å gå fra Lindesnes Fyr og har planlagt å nå Nordkapp i løpet av august. Han har en egen innsamlingsaksjon for Kreftforeningen. I tillegg vil han gjerne ha selskap på etappene. Den sjansen kunne jeg ikke la gå fra meg.

Turfølge

Turen min i går ble kort. Han var mye raskere enn jeg trodde og jeg kom ikke lenger enn 300 meter før jeg så ham komme ned veien. Samtidig betydde det at vi rakk ned til kveldens storkamp som han gjerne ville se. Litt dårlig start på vertskapet å eksponere ham for at hans kjære Manchester United gikk på tidenes stortap mot Liverpool. Men han tålte den støyten godt, så stemningen var fortsatt god under middagen og resten av kvelden.

Siden jeg ikke bidro som turfølge lenge i går, følte jeg skikkelig for å bli med en dag til.

Vi startet dagen med den tradisjonelle frokosten på Stuttbeintgården: havregrøt med næringsrikt tilbehør. Klokken ni gikk vi ut av grinda klare for dagens opplevelser. Tatjana og hunden Luna slo følge den første kilometeren.

Besøk på veien

Jeg hadde forberedt dagen og planlagt et par besøk. Et skattkammer vi har i bygda, er Hjerleid Handverksskole. Vi ble møtt av den alltid engasjerte rektoren Helle Hundevadt. Hun viste oss rundt på skolen og presenterte oss for både lærere og elever. Etter et par timer var vi fylt av både mat og nye inntrykk. Hjerleid bidrar stort for å ivareta håndverkstradisjoner. I dag bidro de også med et godt turminne!

Neste stopp for oss var Dovre kirke. Trodde jeg da. Men Stian hadde også behov for å bunkre opp litt mer rasjoner. Derfor ble det først en kort «pit-stop» på Coop Prix. Det forsinket oss ikke nevneverdig, så vi rakk fram til kirka i tide.

Hverken jeg eller Stian er stamgjester i kirka. Jeg er ikke engang medlem, men synes vi har en fin kirke. Vi har også en behagelig og imøtekommende kirketjener, Ola Rindal. Han tok oss velvillig med på en omvisning, som også inkluderte noen filosofiske dimensjoner. Vi fikk en god samtale før vi fortsatte på siste del av etappen til Dovre Bensin, Kro og Motell. De har sponset Stian med kost og losji til i morgen.

Jeg jukset på returen og ringte Tatjana for transport hjem. Stian fortsetter til Dombås i morgen.

Støtt Stian og bli med på tur!

Jeg oppfordrer alle til å følge siden hans der han legger ut dato og distanser for de neste etappene. Og jeg utfordrer alle som leser dette og er der han passerer, om å bli med ham. Eller, i det minste, finn ham og hils på ham. Alle gode personmøter inspirerer. Jeg er temmelig sikker på at du kan få en hyggelig opplevelse selv og.

God tur nordover, Stian! Jeg kommer til å følge med deg videre og velkommen igjen!

Følg Stian her:
https://www.facebook.com/einsamvandrar
https://www.instagram.com/einsamvandrar

Funkibator på SoMe:
https://www.facebook.com/Funkibator.no
https://www.instagram.com/funkibator/

X
%d bloggere liker dette: