Båtlivet på Mjøsa!

av | 22. jul 2018

Ja, båtlivet på Mjøsa hadde vært godt. Vi satte ut båten og var klare for å gasse på litt. Men nei, den ville ikke starte. Med litt mekking så fikk jeg og min gode kamerat Kristian start på den. Da bar det hjem for å hente vannski og familie.

Første tur så ut til å bli en brak suksess, 30 grader i lufta og 21 grader i vannet. Kaffe’n var trakta og hatt ned på termos. Nå skulle vi virkelig kose oss! Alle opp i båten og ut for å kruse litt før vi skulle igang med vannski. Midt ute på Mjøsa begynte motoren å fuske og plutselig var det stopp! Hva skal vi gjøre? 2 unger i båten som begynte å bli redde og noen voksne som begynte å bli litt sjøsjuke. Da var det frem med biltema reserve årene våres og begynne å paddle. Men det blåste opp 500m fra brygga så vi at vi bare kom til å drifte rett forbi. Vi måtte ringe hjelp!

Redningsskuta i Mjøsa som vanligvis holder til i Hamar var tilfeldigvis inne på brygga ved Lillehammer. Vi fikk ringt dem så de kom å taua oss inn igjen.

Etter kommentarer fra alle som passerte oss mens jeg og storebror fortsatte å mekke båtmotor i det beste sommerværet siden midt på 1900-tallet bestemte jeg meg. Motoren fra 1976 kan seile sin egen sjø, jeg gir opp!

Du trodde nå kanskje et lite øyeblikk at jeg var på tur til å gi opp livet på vannet. Men den gang ei! Nå går jeg for en nyere varient og blir seende på Mjøsa dratt opp på vannski av en vannscooter.

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X