Barndomsminner i toppen av Seljordstårnet!

av | 12. jun 2019

Mormor fyller hele 95 år og vi har tatt turen til Seljord for å feire henne. Her har jeg vært alle sommerferiene når jeg var unge, og jeg kjenner at det er mange minner her, Mange av disse minne får jeg ikke gjennomført lenger fordi jeg sitter i rullestol. Selv om jeg hadde antageligvis ikke gjort det selv om jeg hadde kunne gå, så jeg kjenner jeg litt på savne av å klatre opp på toppen av berget.

Seljordsvannet er kjent for sjøormen sin og de bygde for et par år siden et utkikkstårn for å kunne se utover vannet og hele området rundt. Der kunne jeg virkelig ha tenkt meg å være oppi. Jeg har sett på det som umulig og bare venta nede mens de andre har gått opp. Men denne gangen ble ikke det akseptert. Søskenbarnet mitt tilbydde seg å bære meg hele veien opp. Så da bar det avgårde. På ryggen til Ingeborg. Hele veien opp.

Vel fremme på toppen kjenner jeg litt på følelsen av å være så høyt oppe igjen. Med litt flashback til fallulykken min som gjorde at jeg ble lam for hele 17(!) år siden. Det gikk fort over når jeg fikk se utsikten og følte meg som 10 år igjen. «Der har jeg vært. Der har jeg gått. Der fant vi en stor frosk.» Ja, utrolig mange minner.

Så kom det et ungt par som skulle opp i tårnet og nyte utsikten. De fikk seg litt av et sjokk når de så en i rullestol på toppen av utsiktstårnet. Jeg var på tur ned og satte stolen min i stilling: baklengs. Da ble de enda mer forbauset. Men dette har jeg gjort siden opptreningen av Sunnaas og det er faktisk tryggeste å kjøre baklengs. Etter mange humper nedover var jeg nede.

Det var skikkelig kult å endelig kunne beseire en «umulig» hindring. Jeg tror jeg er den første i rullestol i toppen av Seljordstårnet og for meg var dette veldig stort. Det brakte også tilbake mange gode minner. Takk for skyssen opp Ingeborg.

 

Se også

aug 04 2020

Funksjonsfordel..?

Jeg har lenge hatt en drøm om at uteområdet skal bli like tilrettelagt som inne, men det har vært litt lenger ned på prioriteringslista. Grusen mot inngangen har vært...
jun 09 2020

Første fotballtrening på 19år!

Denne gangen var det ikke jeg som fikk spille, men datteren min Viktoria. Jeg har lenge ønsket at Viktoria skulle prøve. Det har vært vanskelig å få henne interessert i...
mai 25 2020

Korona-trening

Trening Jeg har bestemt meg for å trene mer og bedre denne sesongen. Sist sesong klarte jeg å bli med til EM-troppen, men jeg følte selv at jeg hang etter de andre på...
mar 14 2020

Hockeysesongen 2019/2020 gikk ikke helt som planlagt.

Denne sesongen har vi startet opp med seriespill i kjelkehockey og har på denne måten fått spilt flere kamper enn vi har gjort noen gang tidligere. Det har også vært...
jan 27 2020

Rullestol Segway

Mange synes det er kult å kjøre rullestol. Etter jeg ble skadet, startet søsteren min og jeg rullestolbasketlag. Da fikk vi tak i mange rullestoler som også vennene...
nov 27 2019

Foredrag på engelsk!

Ideen For en 8-9 måneder siden var jeg på samling i Torino, Italia. Der gikk det jo mye av praten på engelsk. Landslagslege Hilde Moseby synes jeg hadde helt ok engelsk...
nov 07 2019

Lillehammer har fått en ny lekeplass

Jeg var spent på den nye lekeplassen i Lillehammer. Har de tenkt på tilrettelegging for personer med funksjonsnedsettelse? Jeg og Viktoria drar for å sjekke! Eventyr...
okt 23 2019

Likeverdig Skolehverdag

For et par år siden var vi rundt omkring på skoler i Oppland. Vi var også og besøkte gamle skolen min hvor jeg ble skadet for 18(!)år siden. Da jeg som 15-åring ble...
X