«OK. Hvis dere setter to bein parallelt med bryggekanten, så er den lett å vippe i vannet. « Sikkerhetsvakten ved Kårstø var løsningsorientert og vi fikk gjennomføre opplegget der og. Grilling rett ved gassanlegg er kanskje ikke helt normalt. Nå skal det sies at vi var utenfor den indre sikkerhetssonen og på «fri grunn». Men siden det stod et varsel der fant vi det fornuftig å få bekreftet tillatelse.

Kvelden før seilte vi (uten seil oppe) til Nedstrand. Turen fra Sand til Kårstø var litt lang for en formiddag. Da vi la til kom det fra Åse: «Det er ganske mørkt her til å være klokken åtte om kvelden». Det var vi helt enige i siden klokken var elleve… Tiden fly på tur!

På Kårstø hadde Vidar Aarhus et godt foredrag om SS Restauration før politikerne fikk seg en tur i marka. Brukbart oppmøte denne gangen og med tre stykker i ferietiden. Meny Aksdal stod også ved siden av oss med suppe og salat. Da fikk vi variert laksen litt.

Men Kårstø er ingen blivende havn. Neste stopp er Espevær. Og mellom der er Sletta. Et fryktet område for landkrabber med tvilsom sjøstyrke. Vi satte av gårde for å nærme oss neste dags mål. Egentlig tenkte vi å stoppe ved Karmøy, men været ble bare bedre. «Det er like lurt å seile helt til Espevær i kveld», mente skipper Egil. Som sagt så gjort..

X
%d bloggere liker dette: