AmpuCamp Snowboard 2013

av | 25. mar 2013

Hva blir resultatet av at en kortbeint fyr og en ung fysioterapeut møtes på workshop om aktivitetshjelpemidler? Svaret er snowboardcamp.

Jeg har forsøkt snowboard så vidt i Kleivbakken rett sør for Håkons Hall før. Det gikk ganske bra, men jeg følte meg ikke særlig trygg. Så da jeg traff på Ragnvald Steile og vi begynte å diskutere mulighetene med snowboard på proteser, måtte jeg følge det opp. I løpet av høsten og forvinteren hadde vi noen runder med våre kontakter. Snowboardforbundet støttet arrangementet og stilte opp med instruktører (hvor Ragnvald er en sentral person selv). Momentum subsidierte sine medlemmer som medarrangør og vi fikk også støtte og hjelp fra OCH Ortopedi. Funkibator sin første AmpuCamp Snowboard ble en realitet sist helg i Oslo Funkispark på Tryvann.

De fleste av deltakerne hadde lite bakgrunn på brett. Kun Stephan hadde kjørt ganske mye før han mistet beinet sitt. Derfor ville vi ha en liten gruppe med få deltakere per instruktør. Erfaringen var veldig positiv. Utviklingen fra vi startet lørdag formiddag med mye støtte i barnebakken til siste turen søndag var enorm for alle! Alle klarte seg i stor grad uten assistanse ned Tårnbakken.

Bilder sier mer enn ord her. Derfor legger jeg ut noen eksempler for å bevise innsatsen til alle deltakerne og ikke minst instruktørene! Øyeblikkene er mesterlig fanget opp av Tatjana med kameraet. En herlig gjeng!

Se også

Tekst: Take the risk or lose the chance
mai 24 2024

Interndiskusjon i hodet (prokrastinering)

Det siste året har jeg hatt mange diskusjoner med meg selv. Som regel forløper det seg slik: «Her var de en interessant artikkel. Dette burde jeg skrive om.» «Hvorfor...
Geir Arne på fjelltur med korte proteser og staver. Foto.
jan 21 2024

Våre fjell?

Bruken av fjellområdene i Nord-Gudbrandsdal er gjenstand for mye debatt. Interessekonfliktene skjerpes nå når villreinen har fått bekreftet svært dårlige levekår....
En dame med grå genser sitter foran en pc. I bakgrunnen en skjerm med et bilde av en hjemmeside
des 19 2023

Nye tider, nye sider

Høsten har vært en tid for oppussing og veivalg i Funkibator. Det var på tide å rydde i ambisjoner og mål. Det gjelder å finne tilbake til utgangspunktet. Formålet med...
To menn står utenfor en grind
mar 06 2023

Bli med Stian å gå mot kreft og ensomhet!

Personer som følger drømmene sine, inspirerer meg. Og de som også kobler det opp mot en større sak enn sin egen selvrealisering får enda mer respekt. Nå har jeg blitt...
To menn kommer gående mot kamera på sti.
des 12 2021

Universell utforming i villmark

Målsettingen med universell utforming bør være å gi like muligheter. Men når beveger vi oss ut av vårt menneskeregulerte samfunn til det økologiske mangfoldet? Skal...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
des 31 2020

Hva lærte jeg av 2020?

Det er sagt mye om året 2020. Veldig mange har slaktet det. Selvsagt kunne jeg godt unnvært smittefaren, men mine egne erfaringer fra i år ville jeg ikke vært foruten....
jul 31 2020

Skattejakt på Dovrefjell

Jeg ser dem nede i dalsøkket. De går målrettet. Klarer jeg å holde dem unna med stutte bein? Det står om 100 år fiskerett. Fjellstyrene er 100 år i år. I den...
Geir Arne sykler i Grimsdalen
jul 03 2020

Fem tips for Tour de Dovre

Tour de Dovre er en spektakulær tur. Den blir enda bedre om du skrur ned tempoet. Jeg har noen tips for håndsyklister. Men de er like gyldige for alle andre som vil...
X