«Du må berre få deg ei ski! Du kjem til å få så mykje glede av det!» Per Christian var helt tydelig i tilbakemeldingen etter jeg hadde fått prøvd meg noen runder på Tryvann. Og jeg hadde det moro med mine første turer på sit ski på 20 (!) år.

Per Christian skulle være instruktør for meg og Grethe denne lørdagen. Jeg dro ned kvelden før, og fikk en hyggelig stund med begge hjemme hos Grethe. Vi la mange nye planer for turer og opplevelser! Men vi måtte i seng etterhvert for å forberede oss på nye eventyr på ski. Per Christian hadde ordnet med leie av ski i Oslo Funkispark. Jeg tenkte å holde meg litt i bakgrunnen, for det var egentlig Grethe som hadde fått invitasjonen til å bli kurset. Men som vanlig klarte jeg ikke å holde meg unna.

Grethe gjorde en strålende innsats og holdt på til forbannelsene ble grove. Da valgte hun å kaste inn håndkle. Jeg fikk først litt lettere innføring i å skli ned etter hvert i kombinasjon med en enkel sving. Dette holdt vi på med en liten stund. Ragnhild fungerte da som vår oppofrende manuelle skiheis. Hun løp opp med oss utrettelig. Imponerende fysikk!

«Da tek vi ein ny bakke», kom det så fra Per Christian. Han ville utfordre meg litt til. Vi gikk da over til en bakke med en motorisert heis. Selvtilliten var litt mer begrenset da jeg ble koblet på en slik tallerken, men Ragnhild hang på som sikkerhet. Det gikk strålende! Og faktisk gikk turen ned nesten like bra. Jeg hadde vel bare et fall på de fire rundene jeg kjørte. Men da PC prøvde seg med forslag om «ein ny bakke», fant jeg ut at det blir neste gang.

Vi fikk selskap av Suzanna og på lørdag. Hun er av det mer erfarne slaget på ski, og hadde kanskje ikke den mest utfordrende dagen. Men det var virkelig koselig å få samlet så mange fra turgjengen. Vi avsluttet med sushi på kvelden.

Min holdning til ski har vært mye at oppoverbakkene er like morsomme som nedoverbakkene. Jeg har trodd at langrenn er ski. Alpint er aking. Men jeg må innrømme at dette var inspirerende og moro! Den store bøygen for dette er investeringen på ca 50 000 som kreves for å få tak i en sit ski. Og da daler behovet litt igjen. Men jeg må vurdere nye muligheter for å prøve mer. Per Christian sådde en spire til at Geir Arne kan bli en kommende hobbyalpinist. Jeg anbefaler i alle fall alle andre å prøve! Funkisparken gir en flott mulighet til det hver mandag ettermiddag.

X
%d bloggere liker dette: