Mye vær i alle former. Det og mange hyggelige mennesker er status på helgens stuttbeinte tur til Rondvassbu.

Tatjana skal samle inn data for sin masteroppgave. Når empirien foregår i fjellet, er det lett å melde seg frivillig som forskningsassistent. Og anledningen er perfekt som oppvarming til «Fra hjem til hjem på ski uten bein». Værmeldingen viser også at dette kan bli en tur hvor jeg også får testet viljen litt. Vind og noe nedbør er litt fra påskeværet vi hadde på forrige skitur.

En pulk med bein (ved siden av).

Vi er ikke veldig godt kjent på Mysuseter og parkerer nede ved butikken. Jeg er optimist og spenner pulken bak meg. Etter den første bakken og velvillig dyttehjelp fra en dansk dame, finner vi en ny parkering. Da tar Tatjana over pulken.

Tjønnbakken er ganske lang på kjelke, men vi kommer opp. Innover mot spranget får Tatjana stadig større klumper snø under skiene og det meste går i sakte tempo. Utenom vinden da som forsøker å dytte oss kraftig i ryggen. Det påvirker også sikten siden det snør våte filler. Da er det deilig når vi kommer så nære at vi skimter Rondvassbu. Øystein Gården er den gode verten og hilser oss velkommen med et fast håndtrykk.

Tatjana får inn en god del besvarelser allerede den kvelden. Men etter en fyldig middag og noen samtaler blir øyelokkene tunge. Og siden det ikke er lamper på rommet, sovner vi faktisk før klokken ti. Sjelden kost en fredag!

Isformasjoner ved Rondvatnet

Etter frokost kommer solen fram på lørdag. Vi tar en tur ut på Rondvatnet før dagsturistene kommer til hytta. Vindretningen har snudd noe, så det er kun på et par partier at vi merker den godt. Utover det glir det lite. Kjelken stopper fort etter stavtaket er fullført. Opplevelsen er like fullt positiv. Det er noe med omgivelsene og selskapet…

Stuttbeinte trives i barneavdelingen

Tatjana sine spørreskjema har en hyggelig bieffekt. Vi kommer i kontakt med alle de andre gjestene på hytta. Denne kvelden får noen av dem en ekstra fordel siden vertskapet har fått fatt i at Tatjana snart har bursdag. Det blir kake på alle rundt bordet. En hyggelig overraskelse!

Utsikten tilbake mot Rondvassbu på søndag

Værmeldingen varsler mye vind fra sør søndag. Jeg ser for meg en stri tørn i motvind. Der slipper jeg med skrekken. Det er skikkelig påskestemning helt til Spranget. Der møter vinden oss. Tatjana kjemper som en helt med pulken og bakglatte ski. Hun nekter å gi opp. Men på sletta fra Spranget mot Mysusæter synes jeg også at jeg må bidra litt og klarer å overtale henne. Det går ikke fortere, men godt å føle at jeg ikke bare mottar hjelp.

Vel nede ved bilen kaster vi utstyret inn og kjører ned til vårstemning i dalen. Slike stuttbeinte helger vil jeg gjerne ha flere av!