Vi har hatt en opplevelsesrik dag allerede. Aursjøvegen er spektakulær. Og særlig ned fra Aursjøen til Eikesdalen. Bratte fjellsider og en veg som snirkler seg nedover. Likevel er vi sugne på mer. Det går da ikke an å kjøre her uten å gå opp til Mardalsfossen!

Det er mulig å parkere ved campingen rett ved hovedvegen. Fra der går en liten veg inn som koster 20 kroner å bruke. Vi velger dette siden klokken allerede er halv fire. Det angrer jeg ikke på. Vi hadde brukt tre kvarter på å gå med min beinlengde.

Hyggelig å være et mer interessant motiv enn fossen.

Vi starter optimistisk ved parkeringsplassen. Beskrivelsen sier at det tar tjue minutter opp til fossen. Erfaringsmessig regner jeg dobbel tid, men legger opp til litt høyere tempo likevel. Vegen er veldig godt tilrettelagt. Det er ikke noe problem å bruke en rullestol eller barnevogn opp her. Vi henger oss på en familie som lunter oppover i et tempo tilpasset barna.

De har ikke bare laget en god veg opp. Her er det også gode informasjonsplakater om omgivelsene. Vi får mye kunnskap på vegen opp (bare litt synd at jeg ikke husker så mye i etterkant..). Stoppene preger selvsagt tempoet, men vi henger fortsatt på denne familien.

Det var mange fyldige informasjonstavler

Etter tjue minutter har vi igjen nesten halve distansen. «Dobbel tid er ganske relevant,» sier jeg til Tatjana. «Det må bli utrolig tregt for deg?» «Nei. Jeg liker tempoet, jeg!» smiler hun tilbake. «Nå slipper jeg å stresse etter de vandrende hurtigtogene.»
Vi krysser elva og stopper for å se litt. Vannet er tindrende klart og vakkert. Det er utrolig hvor lunefullt vann kan være. Noen ganger rent og uskyldig, andre ganger ødeleggende på flere måter. De filosofiske tankerekkene jobber den siste biten mot fossen.

Moro med vann

«Vi må ta noen kule bilder her da!» Tatjana er allerede på tur ut mot vannet for å klatre på noen steiner. Vi blir nok aldri for gamle til å leke – heldigvis!

Tørst

Dette var en stuttbeintur som er godt tilrettelagt. Stien er god og det er mye informasjon. Og den kan gjennomføres på litt over en time med stutte bein.