Bilder NOA-konferansen

Noen konferanser er bedre enn andre. Da jeg ankom Bergen den 2. november i regnvær håpet jeg på mer inspirasjon innendørs i to dager enn det vi kunne oppdrive med høstværet på vestlandet.

Jeg var så heldig å få være med på hele konferansen til Norsk Attføringsforum i forbindelse med mitt oppdrag på denne konferansen. Og jammen er det lenge siden jeg har opplevd et så gjennomført bra og underholdende program med god balanse mellom faglig tyngde og inspirerende underholdning.

Sammen med Tare fikk jeg æren av å åpne konferansen. Publikum var lydhøre og jeg fikk veldig sansen for Tare sitt nye slagord: ”hvorfor sitte inne når alt håp er ute”. Et glimrende ordspill!

Etter en interessant presentasjon om Mandal kommune sitt tillitsprosjekt, kom et høydepunkt ved første dag der rappeduoen Tonna Brix presenterte sine oppveksthistorier og fremførte noen av sine låter, deriblant «Vendepunkt«. Det var moro å se et godt voksent publikums mottakelse av gruppa!

Dag to ble likevel det store for meg. Selv om det også var interessant med motivasjonsintervju, vil jeg nok først og fremst huske to andre innslag. ”Mr. Tourette” , Pelle Sandstrak, var en konstant energibunt med en historie som gir perspektiver og emåpati – fortalt med enorm energi og humor! Christine Koht avsluttet konferansen. Den dama eier ingen hemninger og har en fascinerende raus utstråling med utpreget ærlighet. Noen representanter som valgte å fikle litt med mobilen sin fikk føle det! I tillegg fikk jeg et minne for livet med hennes opptreden da jeg ble dratt opp på scenen. Der var oppgaven å rulle rundt på scenen i omfavnelse med henne. Dette oppdraget ble utvidet til å inkludere to andre menn sammen med meg litt senere. Nå vet jeg da hvordan man skal hilse når arbeidsdagen begynner!

Bergen er i alle fall moro i høstregn på NOA-konferanse!