Foto Kari Utgaard, GD

Finalekampen. Foto Kari Utgaard, GD. Klikk på bilde for artikkel

– Vi øver oss på å rulle opp angrepet fra siden, var en kommentar jeg overhørte fra ivrige Storhamarspillere torsdag. A-laget til damene hadde takket ja til en invitasjon fra vernepleierstudenter ved Høgskolen i Lillehammer for å delta i en rullestolhåndballturnering. Fire lag var med i turneringen. LFH – NTG og HiL var de lokale representantene, mens læremesterne kom fra Lund i Sverige. H43 Wheelers briljerte med sin teknikk og ferdigheter som sittende håndballspillere. Ikke overraskende stakk de av med seieren og turneringspokalen.

Svenskene vant

Foto Kari Utgaard, GD. Klikk på bildet for flere bilder fra GD

Vernepleierstudentene som arrangerte

foto Kari Utgaard, GD - klikk på bildet for bilder fra GD

Turneringen var et prosjekt gjennomført av vernepleierstudenter på HiL. De klarte oppgaven med glans og arrangerte et godt seminar og viste fram denne nye idretten i Norge på en svært god måte. I tillegg til turneringen, fikk også mange elever fra Smestad ungdomsskole prøvd seg på banen. Alle så ut til å stortrives! De var også svært dyktige til å få oppmerksomhet rundt arrangementet. Under er linker til pressen: 

NRK Oppland 

GD forhåndsomtale, GD bildeserie, GD reportasje

Rullestolhåndball har potensial til å bli en attraktiv lagidrett sittende. Et fascinerende og tiltalende perspektiv fra det svenske laget, er at halvparten av spillerne på det svenske laget ikke hadde noen funksjonsnedsettelse. Slike muligheter for integrasjon også denne veien gjør at jeg stiller meg mye mer positiv til en slik idrett. Den eneste begrensningen for å kunne delta er tilgang på en rullestol. Det er ingen krav til å være avhengig av den. Og filosofien til H43 Wheelers var også at alle var like mye verdt og skulle få sjansen. Såkalte ”unified” idretter har også en mye bedre sosial base for overlevelse. Det er sjelden at de som er avhengige av rullestol KUN har venner i samme situasjon. Derfor er det vesentlig å skape felles arenaer for aktivitet der de kan være sammen med kameratene sine.

Jeg fikk dessverre ikke prøvd håndball denne gangen på grunn av en skade i hånda. Men dette fikk jeg lyst til å teste. En lagidrett med fysisk kontakt og fart i rullestol ser skikkelig morsom ut!